کهگیلویه و بویراحمد در توسعه آموزشهای فنی و حرفهای پایینتر از میانگین کشوری است.
عباس بیات سطح آموزشهای فنی و حرفهای استان را زیر ۳۰ اعلام کرد و افزود: در تلاش هستم که از منابع سفر رئیس جمهور و اعتبارات نوسازی مدارس، سه هنرستان بزرگ مقیاس که حداقل ۶ رشته داشته باشد، در استان احداث کنیم.
بیات اضافه کرد: بر اساس ظرفیتها و نیازهای استان، وزارت آموزش و پرورش در سال جاری و آینده، سرانه دانش آموزی استان را ۲ برابر برای تجهیز هنرستانها افزایش میدهد.
وی تاکید کرد: بنا بر مصوبات وزیر آموزش و پرورش، مقرر شد، در حوزه اعتبارات نوسازی حاصل از ۲ درصد فروش گاز، ۷۰ درصد این ۲ درصد فروش گاز برای تجهیز هنرستان ها، انجام شود که پیگیری میکنیم در استان این ۷۰ درصد برای تجهیز هنرستان ها، تحقق یابد.
مدیر کل دفتر فنی و حرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش گفت: اگر منابع طبیعی در استان زمین مناسب در اختیار توسعه آموزشهای فنی و حرفهای قرار دهد، ساخت و تجهیز آن با وزارت آموزش و پرورش با اولویت گذاری، انجام میشود.
بیات گفت: بنا به تاکید مقام معظم رهبری و نگاه توسعهای در برنامه وزارت آموزش و پرورش، استفاده از ظرفیت همه استانها برای توسعه آموزشهای فنی و حرفهای و ساخت فضاهای آموزشی است که به صورت بخشنامه به همه استانداران ابلاغ شد.
بیات با اشاره به نتایج مثبت توسعه آموزشهای فنی و حرفهای در برخی از استانها گفت: در استان سمنان که ۴۵ درصد دانش آموزان در مدارس فنی و حرفهای مشغول هستند یا استان مرکزی کمترین بیکاری را در سطح کشور داریم.
مدیر کل دفتر فنی و حرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش گفت: ۱۴ درصد اشغال کشور در حوزه کشاورزی است و سهم آموزشهای فنی و حرفهای کشاورزی در اشتغالزایی ۳.۴ و در استان سه درصد است.