کنفرانس علمی یک روزه «آشنایی با مجلات حوزه سلامت و آمادهسازی مقالات برای ارائه به نشریات معتبر» به همت پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی برگزار شد.
دکتر منتظری به بایدها و نبایدهای مقالهنویسی اشاره و بر ضرورت توجه به نقطه شروع و پایان نگارش مقاله تاکید کرد.
در ادامه این کارگاه به نکات کلیدی در خصوص نگارش بخشهای مختلف مقاله شامل چکیده، مقدمه، روش مطالعه، یافتهها، بحث، نتیجهگیری و نحوه منبعنویسی پرداخته شد.
فرآیند آمادهسازی مقالهها برای ارسال به مجلهها شامل دو مرحله آمادهسازی ظاهری و محتوایی است که نکات کاربردی هر مرحله تشریح شد.
دکتر محمدی نیز در بخش دیگر این کنفرانس علمی، مجلههای معتبر بینالمللی و تقلبی را معرفی و نحوه تشخیص آنها را بیان کرد؛ همچنین روش ارسال گام به گام مقاله به مجلههای بینالمللی، فرآیند پیگیری و انتشار مقالهها توضیح داده شد.
یکی از مراحل مهم پس از ارسال مقاله به مجله، فرآیند داوری است. آشنایی با فرآیند داوری و نحوه پاسخگویی به نظرهای داورها، نحوه تعامل با مجله و پیگیری مقاله، نقش موثری در تسریع روند پذیرش مقاله دارد.
در این جلسه رویکردهای پاسخگویی به داوران و نحوه اصلاح مقاله بر اساس نظرهای داورها مطرح و در پایان ضمن ارائه چند سایت مفید و کاربردی، به سؤالهای شرکتکنندگان در این زمینه پاسخ داده شد.
بنابر اعلام روابط عمومی پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی، این کنفرانس علمی با هدف ارتقاء دانش و پژوهش پژوهشگران و افزایش تولیدات علمی و مقالههای پژوهشی با کیفیت برگزار شد و برای متخصصان حوزه سلامت دارای امتیاز بازآموزی بود.