برای اولین بار در ایران با تکنولوژی استفاده از عوامل پروبیوتیک و تکنیک انکپسولاسیون ، نهال مقاوم پذیر پسته در رفسنجان تولید شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای کرمان، رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان گفت: تولید نهال پسته برای اولین بار در ایران با تکنولوژی استفاده از عوامل پروبیوتیک با تکنیک انکپسولاسیون در این دانشگاه انجام شد.
روح الله صابری افزود: یکی از مشکلات در باغات پسته، وجود آلودگی بعضی از باغات به یکسری از بیماریها مثل بیماری گموز یا نماتود است که باعث میشود درخت در طول زمان بسیار ضعیف و گاهی اوقات منجر به خشکیدگی شود. به همین دلیل تصمیم گرفتیم نهالی تولید کنیم که زمانی به باغ پسته منتقل میشود اگر آلودگی در باغ وجود داشته باشد این نهال دیگر آلوده نشود.
وی گفت:تعدادی از باکتریهای مفید را که اصطلاحا به آنها عوامل بیوکنترل مفید میگویند را به فرم انکپسولاسیون در آوردیم که در پوشش یک کپسول قرار میگیرد و در داخل هر کپسول میلیاردها باکتری وجود دارد زمانی که باکتری آزاد میشود خودش را به اطراف ریشه گیاه میچسباند و اگر در خاک عامل مضری وجود داشته باشد این باکتری با عامل مضر مقابله کرده و نمیگذارد به گیاه خسارت بزند.
رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر رفسنجان بیان کرد:در این تکنولوژی نه تنها نهال پسته نسبت به این بیماریها میتواند مصون یا مقاوم باشد بلکه در مقابل تنشهای زنده و غیرزنده که گیاه را دچار تهدید میکند، مثل شوری و خشکی و عوامل دیگر گیاه را مقاومتر میکند.