نماینده مجلس و عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی بر نظارت بیشتر بر بازار شب عید و ماه مبارک رمضان تاکید کرد.
مجری: آقای رحیمی مظفری گفتید متاسفانه دولت حتی به یاد ندارد که عید نوروز در راه است و این عید با ماه مبارک رمضان همراه شده است چرا که هیچ نظارتی بر بازار شب عید نیست و قیمت اقلام خوراکی هر روز بالاتر میرود.
سوال: مردم تماس میگیرند و این مسائل را به ما میگویند، چون میخواهند که طرح شود و مسئولان بشنوند و مسئولان چارهای برای آن پیدا کنند. سوال این است که شما که مسئول هستید و این مسائل را میتوانید طرح کنید بفرمایید اوضاع چه خبر است؟
مظفری: دو تا موضوع است یکی موضوع ساختاری است در خصوص مطلبی که فرمودید و مورد بحث هست، بحث نظارت بر بازار و یکی هم تصمیماتی است که قرار است گرفته بشود و بعضا نیاز است به صورت جدیتر گرفته شود. مشکل اصلی که ما الان میبینیم و توقع داشتیم اقدام بشود، بحث وحدت رویه در نظارت بر بازار بود، امروز قسمت اعظم بازار توسط وزارت جهاد کشاورزی از آن طرف تامین میشود و تامین این مایحتاج هم این ارزاق عمومی به عهده این وزارتخانه است. از طرف دیگر مردم بازار و اصناف را با وزارت صنعت، معدن و تجارت میبینند، دولت قول داده بود که بحث تفکیک این وزارتخانه یا آن اقدام و تصمیماتی که اخیرا گرفته شده که امکان دارد سازمانی تحت این عنوان و لایحه بیاورند که آن هم مشکلاتی دارد، ولی وحدت رویهای الان نمیبینیم.
سوال: مردم این مسائل را به ما میگویند که مطرح کنیم، شما این مسائل را به مردم میگویید که چه کسی بشنود؟ مردم که خودشان از زبان شما میشنوند؟
مظفری: مجلس دو تا وظیفه عمده دارد، یکی بحث قانونگذاری در این حوزه و دوم بحث نظارت است، ما زبان مردم هستیم و مجلس خانه ملت است. به هر صورت صحبتهایی که ما داریم و آن حرفی که ما داریم و آن مطالبهای که ما داریم از زبان مردم هست به دولتمردان.
سوال: اگر الان شما نماینده نبودید و یک پست و مقام اجرایی داشتید چطور نظارت میکردید روی قیمتها؟
مظفری: نظارت بر قیمتها، اگر الان فکر کنید و بخواهیم جای وزیر کشاورزی باشیم، قطعا باید مردم به عینه میدیدند که چگونه میخواهد این ۳۴ اقلامی که اعلام کردند تامین شود و توزیع آن، مکانهای توزیع آن و نحوه توزیع آن مشخص باشد و یا اصلا اکیپهای نظارتی که قرار است تشکیل شوند، گروههای مختلف بیایند و کمک کنند، واقعا از وزارت جهاد کشاورزی این بر نمیآید که ...
سوال: این چند قلمی که اعلام شده است برای چه مدتی است؟ برای ۸۰ روز؟
مظفری: این ۳۴ قلمی که اعلام شده، اعلام کردند از فجر تا فطر؛ ولی این چند تا هم کفاف نمیدهد واقعا مشکلات اقتصادی که مردم دارند با تامین این چند کالا آنهم ما به صورت دستوری خارج از آن واقعیتی که در بازار وجود دارد بخواهیم اقدامی کنیم، واقعا جوابگو نیست، ما دوست نداریم که از فردا جایی صفی یا مشکلی ایجاد بشود که بخواهد همین دستاویز خیلی از دشمنانمان باشد. ما نگرانی که داریم این است؛ و واقعا هم حتی این تامین کالاها هم به این صورت انجام بشود، ما توقع داریم دولت یک نگاه ویژهای در خصوص تامین این کالاها، یا با کارت بنهای ویژهای انجام بدهد، شرایط اقتصادی مردم برای این که به استقبال این عید بروند، به نظر من با توجه به این شرایطی که در آن هستیم ..
سوال: چطور میشود با این قیمتها به استقبال عید رفت واقعا؟
مظفری: صحبت ما هم همین است، به هر صورت مشکلاتی هم ما داشتیم در ۵-۶ ماه گذشته که دستاویز دشمنانمان بوده، باید سعی کنیم یک آرامش خاصی بر کشور حکمفرما باشد.
سوال: این آرامش میتواند باعث کاهش قیمتها بشود؟
مظفری: قطعا باید ما بپذیریم که کاهش قیمتها هم متاثر از وضعیت آن کاهش ارزش پولی ماست، اگر ما بخواهیم به صورت دستوری به خاطر ایجاد شرایط خاص، چند قلم کالا را با تکلیف زور به بازار و قیمت گذاری دستوری حل کنیم حل نخواهد شد، وقتی همه کالاها با هم بالا میرود این یعنی کاهش ارزش پولی، وقتی کالاهایی که شاخص خیلی از تصمیم گیریها هستند، ما نمیتوانیم از آن بگذریم، قیمت طلا، قیمت ارز که مبنای خیلی از قیمتهای ما هست نمیتوانیم ما از این موضوع فرار کنیم، به هر صورت ارزش پولی کاهش پیدا کرده و با این اعداد و ارقام جوابگو نیست.
سوال: سوال اینجاست که شما دولتمردان در یک جلسهای با هم نمینشینید و صحبت نمیکنید، گفتگویتان فقط از طریق رسانهها با هم است؟
مظفری: نه قطعا ما در جلسات مختلف صحبت میکنیم، تذکر میدهیم، جلسات غیرعلنی شاید خیلی تندتر از این لحنی که صحبت میکنیم در رسانهها از طرف مردم و زبان مردم هست، ما وظیفه مان هست که این نکات را به دولت بگوییم، اول در جلسات خصوصی، در جلسات غیرعلنی و در نهایت مردم اگر ببینند ما هیچ عکس العملی نداریم شاید این طور فکر کنند که نمایندگان خودشان واقعا جایی این مسائل را نمیبینند یا سکوت کردند. ما باید زبان مردم باشیم و حرف مردم را هم در جلسات غیرعلنی مان و هم در جلساتی که به صورت خصوصی برگزار میشود، ما چندسال پیش ناگزیر شدیم در شب عید با دولت جلسه بگذاریم سال آخر دولت قبل، ما نمیخواهیم این قصهها تکرار بشود.
سوال: فکر میکنید که این قصه در این یکماه باقیمانده تکرار نمیشود؟ نظرتان چیست؟
مظفری: ما امیدواریم از آن روحیه جهادی که بعضی از دولتمردان این دولت دارند، این اتفاق نیفتد و اگر از الان یک نگاه انتقادی را نسبت به این موضوع پیش گرفتیم، به این خاطر است که دولت یک تدبیر و تفکر بیشتری نسبت به این موضوع بکند.
سوال: من بعنوان کسی که نمایندهای در این شهر دارم که زبان من است و یک زمانی رای دادم به این فکر میکنم که آخر این چه مسئلهای است که در طول سال و چند ماه مانده به عید حل نمیشود و یا نمیتواند حل شود و یک دفعه و شتاب زده قرار است در این یک ماه و چند روز حل بشود و یک دفعه قیمتها یک اتفاقی برایش بیفتد، منظورم این است که چرا همیشه باید روزهای آخر سال باید یک فشاری برای همه چیز هم به مردم باشد و هم نمایندهها به دست و پا بیفتند ببینند چه باید بکنند؟
مظفری: این موضوع در طول سال هم هست، ولی آن آرامش روانی مردم، وقتی عید میخواهند بگیرند باید دغدغهها کمتر باشد آن پدر خانواده باید یک آرامش بیشتری داشته باشد.
سوال: برای همین با شما الان صحبت میکنیم..
مظفری: به همین خاطر هم هست این دغدغه مندی قطعا برای شب عید زیاد است ما که نمیتوانیم بگوییم از تابستان بخواهیم به دولت تذکر بدهیم و بگوییم حواست به شب عید باشد ما مسائل مختلفی را در طول سال طی میکنیم؛ امسال دغدغه ما به خاطر هم یک اتفاقی است که از قبل افتاده و آرامش روانی جامعه یک کمی متاثر شد از حوادث گذشته و هم آیندهای که داریم، ما ماه مبارک رمضان را تا سر ماه مبارک رمضان را یک عید میبینیم عید میهمانی الهی و از آن طرف با عید نوروز متقارن شده و باید دولت از این فرصت برای آرامش دادن به جامعه استفاده کند و ما توقع مان از دولت این است که به این آرامش کمک کند و یک فضای متفاوت که بتواند در این دو ایام که هم عید باستانی نوروز ماست و هم عیدهای مذهبی ما بیشتر فراهم کند.