بررسی رشد اقتصادی سریع و مستمر چهار کشور در دنیا که طی ۱۰ سال توانسته اند وضعیت کشور خود را با تغییرات گستردهای همراه کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نیروی انسانی، بهره وری و سرمایه گذاری خارجی، سه اصلی است که در کشورهای مختلف دنیا منجر به رشد اقتصادی می شود. شاید برای بسیاری از مردم این سوال ایجاد شود که رشد اقتصاد سریع به چه صورت محقق می شود. برای این که این موضوع ملموس باشد به بررسی چهار کشور در دنیا که موفق به رشد اقتصادی سریع و مستمر شده اند، پرداختیم.
چین: سال ۱۹۷۹ چین برنامه رشد اقتصادی سه مرحلهای تنظیم کرد. این رشد اقتصادی در سه مرحله منجر شد تا حالا این کشور با یک میلیارد و ۴۱۲ میلیون نفر جمعیت تبدیل به دومین اقتصاد دنیا و پر جمعیتترین کشور تبدیل شود. کارشناسان معتقدند این کشور با تکیه بر نیروی انسانی بتواند رشد اقتصادی سریع و مستمر را رقم بزند.
ساحل عاج: این کشور دارای ۴۰ درصد از کاکائوی دنیاست. اصلیترین عامل رشد اقتصادی این کشور صادرات مواد اولیه از این کشور به تمام دنیاست. محصولات صادراتی این کشور شامل کاکائو، قهوه، الوار، نفت، پنبه، موز، آناناس، روغن خرما و ماهی است که به کشورهای فرانسه (۱۸٫۳ درصد)، هلند (۹٫۷ درصد)، آمریکا (۹٫۱ درصد)، نیجریه (۷٫۲ درصد) و آلمان (۴٫۲ درصد) صادر میشود. این کشور با تکیه بر جذب سرمایه گذاری خارجی منجر شده تا سالانه رشدی ۷ درصدی را تجربه کند.
تولید ناخالص داخلی این کشور ۳۲٫۸۶ میلیارد دلار است. نیروی کار این کشور ۶٬۹۰۷٬۰۰۰ نفر است که ۶۸ درصد آنها در بخش کشاورزی مشغول به کارند. محصولات وارداتی این کشور شامل سوخت، کالاهای اساسی و مواد غذایی است که از کشورهای نیجریه (۲۷٫۶ درصد)، فرانسه (۲۵٫۴ درصد) و چین (۴٫۳ درصد) وارد میشود.
ازبکستان: تولید ناخالص داخلی ازبکستان در سه ماهه نخست امسال با ۵.۳ درصد رشد به ۹۱ تریلیون و ۹۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون سوم رسید. ازبکستان به سرزمین طلای سفید یعنی پنبه معروف است. صادرات این کالا و همچنین اتکا به سرمایه گذاری خارجی منجر میشود تا رشد اقتصادی در این کشور از سال ۲۰۱۷ سریع و به طور میانگین ۵ درصد در سال ثبت شود. این کشور خصوصی سازی را هم برای در دستور کار خود قرار داده است.
هندوستان: این کشور به عنوان چهارمین کشوری که رشد اقتصادی سریع را رقم زده است. این کشور با تکیه بر نیروی انسانی و همچنین بهره وری در کشور رشد اقتصادی را رقم زده. پیشرفت در تکنولوژی و همچنین خروج دولت از تجارت خارجی عاملی است که رشد را رقم زده است.
گزارش از نرگس معززی حور - خبرنگار گروه اقتصاد کلان خبرگزاری صدا و سیما