وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اینترنت بدون فیلتر به اساتید مانند اینترنت خبرنگاری که وزارت ارتباطات به برخی خبرنگاران داده است.
وی افزود: این اینترنت برای دسترسی اساتید به سایتهایی که تحریم شده اند و برخی از سایتهایی که کاربرد چندگانه دارند و احیانا مورد پالایش (فیلتر) قرار گرفته اند ارائه میشود.
وزیر ارتباطات با اشاره به زمان اجرایی شدن این موضوع گفت: درحال فراهم کردن این امکان هستیم، ولی هنوز عملیاتی و اجرایی نشده است.
وزیر علوم نیز درباره این موضوع گفت: از دانشگاهها خواسته شده است لیست اعضای هیات علمی خود را برای دسترسی به اینترنت باز ارائه دهند، دسترسی به اینترنت باز به منظور استفاده از سکوها و تارنماهای بین المللی با محتوای علمی، آموزشی، پژوهشی و فناوری صورت میگیرد.
زلفی گل درباره اینکه از چه زمانی دسترسی به اینترنت باز اساتید عملیاتی میشود افزود: بستگی دارد که چه زمانی دانشگاهها فهرست اعضای هیات علمی خود را ارائه کنند.
پیش از این معاون حقوقی وزارت علوم در نامهای به روسای دانشگاهها اعلام کرده بود، با عنایت به مصوبه یکصد و بیست و نهمین جلسه کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه دستور فرمایید نسبت به تهیه لیست اعضای محترم هیئت علمی آن موسسه براساس فرم پیوست در قالب فایل اکسل جهت دسترسی به اینترنت باز به منظور استفاده از سکوها و تارنماهای بین المللی با محتوای علمی، آموزشی، پژوهشی و فناوری به قید فوریت جهت اقدامات بعدی به این معاونت ارسال فرمایید.
ارائه این تسهیلات به اساتید دانشگاه انتقاداتی را به همراه داشته و از آن به عنوان طرحی که اینترنت طبقاتی را تایید میکند، یاد شده است. این در حالی است که طبق گفتههای وزیر ارتباطات «چیزی تحت عنوان اینترنت طبقاتی نداریم».