رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: یکی از برنامههای اصلی ما بالا بردن ضریب دانش فنی در بخش کشاورزی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدعماد شاهرخی اظهار کرد: یکی از برنامههای اصلی ما در بدو ورود به سازمان جهاد کشاورزی بحث بالا بردن ضریب دانش فنی در بخش کشاورزی بوده و سعی کردیم از ظرفیت دانشگاهها، مراکز علمی و مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی در این راستا استفاده کنیم که بتوانیم بهرهوری را در بخش کشاورزی بالا ببریم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه میانگین بارندگی ما در اراضی به ویژه شیبدار بیشاز ۳۰۰ میلیمتر در سال بوده،
این موضوع برای توسعه باغات به ویژه گونههایی که با اقلیم دیم کاشت میشوند، مناسب است.
شاهرخی ادامه داد: یکی از کارهای ما توسعه باغات در اراضی شیبدار است لذا با توجه به اینکه ما در بعضی از مناطق حتی از میانگین کشوری هم فرسایش خاک بالاتری داریم لزوم دارد که این طرح هرچه سریعتر توسعه یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: فرسایش خاک در جهان بین ۲.۵ تا ۵ تن در هکتار، در کشور حدود ۱۲ تن در هکتار بوده، ولی ما در استان مناطقی را داریم که بعضاً بالای ۲۵ تن در هکتار فرسایش خاک دارند.
وی عنوان کرد: نیاز است روی بالادست بیشتر سرمایهگذاری کنیم، در آبخوانداری و آبخیزداری و در بحث درخت کاری که میتوانند در جلوگیری از فرسایش خاک بسیار مؤثر باشند.
شاهرخی تصریح کرد: لذا روی گونههایی که میتوانند از نظر اقتصادی به کشاورز و استان کمک کنند سرمایهگذاری میکنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: یکی از گونههایی که تحقیقات روی آن تقریباً انجام شده و خوب جواب داده توسعه باغات پسته در اراضی شیبدار در برخی از مناطق استان است که با توجه به محاسبهای که انجام دادند از سال پنجم که باردهی شروع میشود میتواند تا ۱۰۰ میلیون تومان در هکتار درآمد داشته باشد.
وی تصریح کرد: زعفران که در استان از لحاظ کیفیت و کمیت خوب جواب داده ، در حال حاضر به صورت میانگین هفت کیلوگرم زعفران در هکتار برداشت میکنیم که رقم مناسبی بوده و میتواند به راحتی بالای ۲۰۰ میلیون در هکتار برای کشاورز ما درآمد داشته باشد.