مدیر امور محرومین معاونت خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی گفت: ۱۵۰۰ پزشک جهادگر در زمینه دندانپزشکی، بخش زنان، بخش ارتوپد، چشم پزشکی، طب سنتی، روانپزشکی و حتی مشاوره ارائه خدمت میکنند.
بفرمایید از چه زمانی قرار است این اردوی جهادی کلید بخورد و با چه اهدافی؟
عقدایی: ما در دیماه سال جاری اقدام کردیم به برگزاری یک رویداد ملی هم افزایی گروههای جهادی سراسر کشور و با استفاده از شبکه خادم یاری که آستان قدس رضوی در سراسر کشور دارد اقدام به فراخوان این گروهها کردیم و دو روز در مشهد مقدس در خدمت شان بودیم و هماهنگیهایی صورت گرفت که چند برنامه جهادی به کمک شبکه خادم یاری آستان قدس رضوی در گروههای جهادی شکل بگیرد.
یکی از این برنامهها برقراری ۴۴ اردوی جهادی سلامت در ۴۴ نقطه کشور به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در مناطق محروم است که این ۴۴ اردو در دهه فجر برگزار شد و اختتامیه اش هم روز ۲۲ بهمن ما انجام دادیم، در تمام این ایام دهه فجر ما یک اردوی جهادی سلامت فعال داشتیم در کشور و خدمات بسیار زیادی به افراد و قشر هدف شناسایی شده انجام شده است.
سوال: این سلامت که اشاره فرمودید، یک مقدار جزئیتر راجع به آن صحبت کنیم، در چه حوزههایی از سلامت خدمت ارائه میشود به مردم در همین ۴۴ نقطهای که اشاره فرمودید؟
عقدایی: ما در این ایام حداقل ۱۵۰۰ پزشک جهادگر داشتیم در اردوهایمان و از ایشان کمک گرفتیم برای انجام این ماموریت و در زمینه دندانپزشکی، بخش زنان، بخش ارتوپد، چشم پزشکی، طب سنتی، روانپزشکی و حتی مشاوره از این ظرفیت استفاده کردیم.
برنامه هم به این شکل بوده که اول گروههای جهادی منطقه را شناسایی میکردند، غربالگری میکردند و متناسب با اپیدمی که در منطقه وجود دارد و یا مشکلی که در منطقه وجود دارد متخصصین جمع میشوند و درآن منطقه ارائه خدمت میدادند و بر میگشتند، این کلیت برنامه بود.
مصداقا بخواهم عرض کنم مثلا مثل خدمات ترمیم دندان انجام دادیم، خدمات درمانهای سرپایی، بحث بینایی سنجی، اهدا فریم رایگان و تمام اینها انجام شده است یعنی ما از جلفا که یکی از شهرهای مرزی شمال غربی کشور هست تا جزیره هرمز ارائه خدمت کردیم، میرجاوه سیستان بلوجستان تا استان کردستان و حتی اندیکا در خوزستان این شبکه خادم یاری به همت جهادگران و این بزرگوارانی که تحت عنوان خادمیار بخاطر رضای حضرت رضا به محرومین و نیازمندان خدمت کردند در خدمت شان بودیم و ارائه خدمت کردیم.
سوال: الان که شما توضیح میفرمودید داشتم فکر میکردم که در میان خادمان امام رضا (ع) چه شخصیتهای بزرگواری هستند از جامعه علمی و پزشکی کشور، این تخصصهایی که شما اشاره فرمودید از تخصص زنان گرفته تا دندانپزشکی عمومی و خیلی تخصصهای دیگر از خادمان حرم مطهر امام رضا (ع) هستند که در این طرح شرکت کردند، خداقوت میگوییم به همه این عزیزان؛ نتایج این طرح چگونه بازتابش را نشان خواهد داد؟ آیا به صورت بولتنی، مجلهای یا این که کتابی یا جزوهای هست که کسانی که بخواهند از این موضوع مطلع باشند بتوانند دسترسی داشته باشند و راجع به این اردوها بدانند؟
عقدایی: خود سایت آستان نیوز که پوشش خبری میدهد کلیه اقداماتی که آستان قدس دارد انجام میدهد مرجعی هست برای ارائه گزارش، ما ۴ تا گزارش و مستند مخصوص تهیه کردیم برای این اردوهای نذر و شفا، که دوستانی میتوانند در سایت آستان قدس رویت کنند انشاالله گزارشهای نهایی و مصادیق ارائه خدمت طی بولتنی در همین سایت آستان قدس منتشر میشود.
سوال: شاید برخی از شنوندهها در همین نقاطی که شما اشاره فرمودید و جاهای دیگری که این ۴۴ نقطه انتخاب شده، شنونده ما باشد. این سوال فکر میکنم شاید مهم باشد که بپرسم که آیا قبل از این که این عزیزان متخصص آنجا تشریف ببرند و ارائه خدمت بدهند در حوزه سلامت، ایا اطلاع رسانی به مردم آن منطقه میشود که آن روز تشریف بیاورند و از این خدمات بهره ببرند؟
عقدایی: در خدمات غربالگری که انجام شده و شناسایی که انجام شده، با شبکه بهداشت و فرمانداری هماهنگیها صورت گرفته است و روزی هم که قرار بوده که گروههای جهادی و بزرگواران تشریف ببرند و ارائه خدمت بدهند اطلاع رسانی شده و حتی نوبت دهی هم انجام شده و این اتفاق قبلا هم رقم خورده، با شبکه بهداشت ما در این برنامهها هماهنگ بودیم و مشکل از این جهت نبوده است و اطلاع رسانی به مردم نیازمند و محروم آن منطقه که بیایند از آن خدمات استفاده کنند به شکل قابل قبولی انجام شده است.
سوال: اگر مطلب دیگری باقی مانده بفرمایید
عقدایی: نکته آخر این که ما در زلزلهای که در خوی هم اتفاق افتاد ورود کردیم و چندین گروه سلامت اعزام کردیم برای درمان و کمک به این عزیزان هموطنی که در این زلزله آسیب دیدند، این خدمات درمان و سلامت ما علاوه بر خدماتی است که مثل طبخ غذای گرم، توزیع نان، پتو و لباس گرم انجام شده است.