دومین رویداد از سلسله رویدادهای فناوریهای نوین کشاورزی (NAT) بهزودی با محوریت صنعت بیوتکنولوژی غذایی و میکروبی کشاورزی برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نشست هماهنگی برگزاری دومین رویداد فناوریهای نوین کشاورزی (NAT) با هدف معرفی و جلب مشارکت معاونتهای اجرایی وزارت جهاد کشاورزی، دستگاهها و مؤسسات تحقیقاتی، ستادهای فناوری، انجمنها و تشکلهای صنفی در برپایی دومین رویداد فناوریهای نوین کشاورزی با حضور نمایندگان این مراکز در این پژوهشگاه برگزار شد.
صالحی جوزانی، رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، گفت: یکی از معضلات در حوزه تحقیقات کشاورزی مشکلات تجاریسازی فناوریهای ایجاد شده است؛ البته در سالهای اخیر با توجه فزاینده به تجاریسازی فناوری، شرکتهای دانشبنیان، هستههای فناور و ... ضریب انتقال دانش در بخش کشاورزی از حدود 2 تا 3 درصد به ۶ تا 7 درصد ارتقاء پیدا کرده یعنی تقریبا از هر ۱۰۰ دستاورد پژوهشی، 7 دستاورد در قالب محصول فناورانه، دانش فنی یا یافته قابل ترویج وارد عرصه کشاورزی میشود.
صالحی جوزانی ادامه داد: ۲۰ مؤسسه تحقیقاتی زیرمجموعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی که بعضا چندین دهه قدمت دارند تا سال گذشته جمعا حدود ۷۰۰ دستاورد فناوری داشتهاند که حداقل ۲۰۰ تا ۳۰۰ فناوری بسیار مؤثر در بین آنهاست، در این بین سهم پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که تقریبا جوان ترین مرکز تحقیقات کشاورزی است، حدود ۷۵ فناوری است.
وی تصریح کرد: از بین فناوریهای تولید شده در پژوهشگاه تاکنون حدود ۱۰ فناوری به معنای واقعی تجاری سازی و وارد عرصه کشاورزی شدهاند که باید تعداد به شدت افزایش یافته باشد و اثربخشی آنها خیلی بیشتر از این باشد، برای رفع این مشکل تدابیر مختلفی از سوی پژوهشگاه در نظر گرفته شده که یکی از آنها برگزاری رویدادهای فناوریهای نوین کشاورزی (NAT) است.
صالحی جوزانی تاکید کرد: شاید رویدادهای فناوری و نوآوری متعددی در کشور برگزار شوند، ولی همانطور که نتایج قابل توجه برگزاری رویداد اول فناوریهای نوین کشاورزی در مرداد امسال نشان داد، این رویداد کاملا هدفمند و با هدف نیازسنجی فناورانه، تجاری سازی فناوریهای موجود و اثربخش بیوتکنولوژی کشاورزی در بخش کشاورزی است .
با این که ظاهرا این رویداد در یک روز برگزار میشود،، ولی در واقع از ماهها قبل، روند نیازسنجی فناورانه از معاونتهای اجرایی وزارت جهاد کشاورزی، شرکتهای خصوصی و مجتمعهای کشت و صنعت صورت گرفته، در ادامه توانمندیها و ظرفیتهای موجود در پژوهشگاه و سایر مؤسسات تحقیقاتی در پاسخگویی به این نیازها بررسی و با برپایی نشستهای B۲B بین صاحبان و متقاضیان فناوری انجام میشود که در نهایت به قراردادها و تفاهمنامههای همکاری منجر میشود که در روز رویداد رسما صورت میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: در روز رویداد، متقاضیان و صاحبان فناوری به خوبی یکدیگر را میشناسند و شرایط برای شکل گیری شبکهای از فعالان حوزه تخصصی مرتبط با رویداد فراهم است و البته در روز رویداد هم طی پنلهای تخصصی مشکلات و موانع موجود در ارتباط فعالان بخشهای مختلف، طرح و بررسی میشود.
رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی افزود: در رویداد اول فناوریهای نوین کشاورزی که با محوریت تولید بذر و کشت بافت گیاهی برگزار شد، ۶۰ شرکت خصوصی در شبکه رویداد سازماندهی شدند و ۱۰ قرارداد انتقال فناوری و دو تفاهم نامه همکاری بین پژوهشگاه و فعالان بخش خصوصی امضا شد.
به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در ادامه این نشست، نقطه نظرات و پیشنهادهای نمایندگان مؤسسات و مراکز پژوهشی، معاونتهای اجرایی، انجمنها و تشکلها در خصوص برگزاری بهتر رویداد و نحوه مشارکت آنها در رویداد مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مقرر شد تا رویداد دوم با مشارکت همه جانبه مجموعههای مذکور در آینده نزدیک برگزار شود.