دستیابی متخصصان کشورمان به توانایی احداث نیروگاههای برق
مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین گفت: ایران به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی به توانایی طراحی، احداث انواع نیروگاههای برق، ساخت قطعات و تعمیرات اساسی دست یافته است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز قزوین، موتابها در نشست خبری مدیران صنعت آب و برق استان افزود: ظرفیت تولید انرژی
الکتریکی کشور از هفت هزار مگاوات در سال ۵۷ به برکت انقلاب اسلامی اکنون به بیش از ۹۰ هزار مگاوات رسیده که انجام این مساله بیانگر رشد ۱۳ برابری تولید برق است، در حالی که جمعیت کشور نسبت به دوران قبل از پیروزی انقلاب تنها ۲.۵ برابر رشد داشته است.
این مسوول خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعمیرات اساسی نیروگاههای حرارتی که دارای ۷۳ هزار و ۶۹۵ کیلووات ظرفیت تولید هستند توسط مهندسان و نیروهای فنی داخلی انجام میشود در حالی که پیش از انقلاب برای انجام کارهای کوچک و تعمیرات ابتدایی به کارشناسان خارجی نیازمند بودیم.
مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی یادآور شد: مهندسان و متخصصان داخلی از جمله در نیروگاه شهید رجایی به توانمندی ساخت انواع نیروگاهی از جمله پرههای توربین، توربینهای گازی و بخاری، روترهای نیروگاهی و ترانسفورماتورهای قدرتی دست یافته اند.
به گفته موتابها، طی پنج سال گذشته ۷۲۴ هزار قطعه نیروگاهی به ارزش یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در کشور ساخته شده است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر کشورمان با ۳۶۰ میلیارد کیلووات تولید برق به لحاظ تولید انرژی الکتریکی رتبه یازدهم دنیا را داراست و در منطقه نیز حایز رتبه هستیم.
این مسوول یادآور شد: دولت سیزدهم در سال نخست فعالیت خود رشد ۶ هزار مگاواتی برق را در برنامه خود داشت که شاهد تحقق آن و عبور موفق از پیک مصرف تابستان سال جاری بودیم و در ادامه و برای سال دوم نیز هفت هزار مگاوات افزایش تولید انرژی در دستور کار قرار دارد.
موتابها تصریح کرد: مجموع افزایش تولید برق در دولت سیزدهم ۳۵ مگاوات بود که قرار است ۱۰ هزار مگاوات آن از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر تامین شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاصلاب استان هم گفت: ۱۵۰ کیلومتر خط لوله آب و ۱۳ کیلومتر خط شبکه فاضلاب طی یک سال گذشته در این استان ایجاد یا اصلاح شده است.
بیرانوندی همچنین افزود: طی این مدت همچنبن برای تامین آب شرب مورد نیاز مردم استان ۲۵ حلقه چاه آب در شهرها و روستاهای استان حفر و مورد بهره برداری قرار گرفت.
به گفته وی، در سال جاری شاهد احداث ۱۵ مخزن زمینی و هوایی در مناطق مختلف استان بودیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان به ترسیم وضعیت آبفای قزوین در دوران پیش و پس از انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: امروزه شاخص بهره مندی روستاهای استان از آب شرب بهداشتی به ۸۶ درصد رسیده که از میانگین کشوری (۸۲ درصد) بالاتر است در حالی که این رقم پیش از انقلاب بسیار ناچیز بود.
بیرانوندی با اشاره به اینکه طول خطوط انتقال آب در استان قزوین نسبت به پیش از انقلاب پنج برابر افزایش پیدا کرده و در ایجاد مخازن آب روستایی نیز ۱۰ برابر رشد داشته ایم، خاطرنشان کرد: پیش از انقلاب حجم مخازن ذخیره آب در قزوین سه هزار و ۵۰۰ متر مکعب بود که این رقم هم اکنون به ۲۸۰ هزار متر مکعب افزایش یافته است.
وی یادآور شد: در دهه مبارک فجر امسال ۲۵ طرح حوزه آبفا با ۱۵ میلیارد تومان اعتبار در سطح استان قزوین مورد بهره برداری قرار گرفت.
این مسوول اضافه کرد: از بین پروژههای مورد بهره برداری شده پنج طرح شهری و ۱۰ مورد روستایی بود و همچنین ۲ حلقه چاه آب و چند مورد اصلاح شبکه به طول ۱۸ کیلومتر بوده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین با اشاره به کاهش میزان بارندگیها در میانگین بلند مدت، از شهروندان قزوینی خواست تا صرفه جویی در مصرف آب را مورد توجه جدی قرار دهند.