بانوان فارس همواره در مسیر پیشرفت گام برداشته اند بانوانی توانمند که در همه زمینه ها بر قله افتخار ایستاده اند.
دکتر نگار آذرپیرا، استادیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز با ثبت ۹۴۹ استناد ISC در زمره دانشمندان یک درصد جهان در سال ۲۰۲۲ قرار گرفت .
این پزشک شیرازی که بیش از دو دهه سابقه فعالیت علمی را در کارنامه تحقیقاتی خوددارد توانسته در یکی از موفقترین فعالیتهای پژوهشی خود سلولهای کبدی و پانکراس سالم با در صد زنده مانی بالا را جداسازی کند.
به گفته وی با جداسازی این سلولها که با شرایط خاص فریز شدند اولین بانک مطالعاتی سلولهای کبد و پانکراس کشور در شیراز راه اندازی شد. وی افزود:در صورت فراهم شدن بسترهای بالینی مناسب، این سلولها علاوه بر کارهای مطالعاتی، برای درمان و افزایش امید به زندگی بیماران نیازمند پیوند کبد تا زمان تامین کبد قابل استفاده است.
همچنین جداسازی سلولهای غشای پرده دور جنین به دلیل استحکام و مقاومت پروتئینی آن، موفقیت دیگر این دانشمند در فعالیتهای تحقیقاتی است که در ساخت پانسمانهای بیولوژیک مورد استفاده برای بیماران خاص چشمی، گوش و حلق و بینی و بیماران سوختگی و گرفتار زخم بستر به کار گرفته شده است.
این دانشمند شیرازی توانسته در طول دو دهه ۴۱۵ مقاله علمی با بیش از ۳ هزار ارجاع که بعضا در زمره مقالات پراستناد قرار دارند را در نشریات و سایتهای بین المللی از جمله ISI، ISC و اسکوپوس ثبت کند.
علاوه بر عرصههای علمی، بانوان موفق در بخشهای تولید و اشتغال هم کم نیستند. خانم امیری اهل مرودشت و خانم هاشمی اهل بوانات فارس توانسته اند در حوزه اشتغال گامهای بلندی بر دارند. خانم امیری طی ۱۰ سال توانسته۱۰۰۰ نفر را در زمینه بافت فرش آموزش دهد و برای ۵۷۰ نفر هم با ایجاد بستر تولید اشتغال کند.
وی می گوید حاصل این اشتغال، تولید دست بافته هایی است که اکنون به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای شرق از جمله ژاپن صادر می شود.خانم هاشمی هم با ایجاد پارچه دست باف علاوه بر ایجاد بستر فروش این هنر و حمایت از تولید کنندگان توانسته برای ۵۰ نفر اشتغال مستقیم و برای ۱۰۰ نفر اشتغال غیر مستقیم ایجاد کند.