این سیاره فراخورشیدی شبیه به زمین، در فاصله ۷۲ سال نوری از زمین به دور یک ستاره میچرخد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ، طبق بیانیه مطبوعاتی اخترشناسان، این سیاره فراخورشیدی که K۲-۴۱۵b نام دارد در فاصله ۷۲ سال نوری از زمین به دور یک ستاره کوتوله M میچرخد.
دانشمندان مکان K۲-۴۱۵b را نسبت به ستاره میزبان خود تعیین کردند و متوجه شدند که این ستاره در مقایسه با زمین ، مدار بسیار کوچکتری به دور ستاره میزبان خود دارد، به این معنی که فقط در چهار روز به دور ستاره خود میچرخد.
وجود چنین مدار نزدیکی ثابت میکند که سیاره به احتمال زیاد به ستاره خود بسیار نزدیک است که این امر قابلیت سکون آن را از بین میبرد، حتی اگر ستاره میزبان بهطور قابل توجهی سردتر از خورشید باشد. البته این سیاره دارای جو است، به این معنی که در مشاهدات بعدی جزئیات بیشتری در این زمینه منتشر خواهد شد.
همچنین طبق گفته دانشمندان، اندازه این سیاره بسیار شبیه به زمین است، هرچند جرم بسیار بیشتری دارد.
طبق گزارشهای موجود، دانشمندان برای کشف این سیاره فراخورشیدی از روشی به نام سرعت شعاعی استفاده کردهاند. گرانش سیارات فراخورشیدی در حال چرخش، لرزشهای کوچکی در نور ساطع شده ستاره میزبان سیاره تولید میکند. این لرزشها رنگ نور را تغییر میدهد و به ستارهشناسان اجازه میدهد تا آنها را از زمین تشخیص دهند.
سرعت شعاعی یکی از چندین روشی است که اخترشناسان برای شناسایی سیارات فراخورشیدی (سیاراتی که بخشی از منظومه شمسی ما نیستند) از آن استفاده میکنند. روشهای دیگر عبارتند از تصویربرداری مستقیم و روش ترانزیت که افت دورهای نور یک ستاره دوردست را هنگام عبور یک سیاره فراخورشیدی از بین ستاره و میدان دید رصدخانه اندازهگیری میکند.
طبق وبسایت ناسا، روش ترانزیت موفقترین رویکرد است، زیرا تاکنون ۳۹۴۱ سیاره فراخورشیدی از این طریق کشف شده است. همچنین سرعت شعاعی با ۱۰۲۵ سیاره کشف شده، دومین روش موفق محسوب میشود.