کارشناس بازار سرمایه گفت: در ماههای اخیر افزایش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا کندتر شد، این در حالی است که نرخ بهره بانک مرکزی اروپا معادل دو پله یعنی ۰.۵ درصد افزایش یافت.
خدادوست در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار حوزه بورس خبرگزاری صداوسیما تصریح کرد: در هفته گذشته، فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره را با یک گام یعنی معادل ۰.۲۵ صدم درصد افزایش داد. در حالی که بانک مرکزی اروپا نرخ بهره را معادل دو پله یعنی ۰.۵ درصد افزایش داد و این افزایش بیشتر نرخ بهره اروپا در مقایسه با آمریکا باعث شد که ارزش یورو در برابر دلار تقویت شود.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: هر چند که در یک سال اخیر شاهد ریزش ارزش یورو در برابر دلار بوده ایم و دلیل آن هم جنگ میان روسیه و اوکراین بود. این روند در دو دهه گذشته نیز یعنی در سال ۲۰۰۲ رخ داده بود.
وی افزود: اقتصاد اروپا در جنگ میان روسیه و اوکراین وارد فاز رکودی شد و این امر موجب افزایش قیمت انرژی و سوخت در سطح جهانی شد و کشورهایی که واردکننده انرژی بودند، تورم زیادی را تجربه کردند؛ هر چند که اروپا هم از این قاعده مستثنی نبود، به گونهای که میانگین کشورهای حاضر بر اتحادیه اروپا به عدد ۱۰.۶ درصد هم رسید.
این کارشناس گفت: این تورم در کل جهان هم رخ داد و کشورها برای مقابله با این موضوع، به سمت سیاست انقباضی پیش رفتند و چون فدرال رزرو بانک مرکزی آمریکا سریعتر و تهاجمیتر از بانک مرکزی اروپا، در این مسیر گام برداشت، باعث شد تا دلار آمریکا مجدد در برابر یورو به نحو قابل توجهی تقویت شود، به نحوی که فدرال رزرو در چند مرحله، نرخ بهره خود را معدل سه پله، ۰.۷۵ صدم درصد افزایش داد، در حالی که اتحادیه اروپا این افزایش را انجام نداد.
خدادوست در پایان گفت: معمولا زمانی که شرایط ریسک بر کلیت اقتصاد در سطح جهانی حاکم میشود، سرمایه گذاران داراییهای خود را به سمت دلار سوق می دهند که موجب تقویت ارزش دلار در برابر یورو می شود.