با وجود اینکه مردم شمال سوریه نیز همانند جنوب ترکیه گرفتار مصیبت زلزله مرگبار 7.8 ریشتری شده اند، امریکا با اصرار بر ادامه تحریم های تحمیلی عملا در کمک به زلزله زدگان سوریه مانع تراشی می کند.
امریکا از شل شدن قانون سزار و نظام تحریم های تحمیلی نگران و هراسان است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ امریکا ازاینکه همدردی جامعه جهانی با سوریه باعث تضعیف نظام تحریم های تحمیلی براین کشور شود نگران است. قانون تحریمهای سزار که در سال ۲۰۱۹ تصویب و ۱۷ ژوئن ۲۰۲۰ (۲۸ خرداد ۱۳۹۹) علیه سوریه اعمال شده در مقایسه با تحریمهای گذشته شدیدتر و فراگیرتر است و به اعمال تحریمهای ثانویه علیه متحدان دولت سوریه میپردازد.
این قانون حداقل برای پنج سال آینده (از زمان اجرا)، دولتها، شرکتها و افرادی که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به دولت سوریه کمکهای مالی و نظامی ارائه کنند و یا در حوزههای نفت، گاز طبیعی، هواپیماهای نظامی و ساختوساز این کشور فعالیت نمایند را تحت تحریم قرار میدهد. قانون سزار افزون بر اعمال فشار بر بخشهای کلیدی اقتصاد سوریه، داد وستد خارجی و بانک مرکزی این کشور را نیز مورد هدف قرار میدهد.
هدف اصلی آمریکا از تصویب قانون سزار فروپاشی اقتصادی سوریه و افزایش نارضایتیها و تجدید ناآرامیهای در این کشور می باشد.
سزار یک عکاس سوریه بوده که تصاویرمنتسب به نزدیک به ۵۰ هزار زندانی سوریه را به خارج از کشور برد و به سوژه تبلیغاتی غرب علیه دولت سوریه تبدیل کرد. دولت امریکا برای پاسداشت این شخص، تحریمهای اعمالی علیه بشار اسد و دولت سوریه را به نام قانون سزار یا قیصر نام گذاری کردهاست.
امریکا با اعاده حاکمیت ملی دولت سوریه بر مناطق شمالی این کشور مخالف است
امریکا به دلایل مختلف با اعاده حاکمیت دولت سوریه بر مناطق شمالی این کشور مخالف است و آن را به ضرر خود ارزیابی می کند:
نخست به این دلیل که امریکا احساس می کند که همچون گذشته نمی تواند به غارت منابع نفتی سوریه ادامه دهد. با شکست گروه تروریستی «داعش» به عنوان بازوی نظامی آمریکا در سوریه در آذر ماه سال ۱۳۹۶، نیروهای آمریکایی مستقیما جایگزین این گروهک شدند و دقیقا از همان زمان نیز به جای داعش به استخراج و سرقت نفت سوریه اقدام کردند. امریکا درحال حاضر نفت مورد نیاز نیروهای خود را در سوریه و عراق از غارت منابع نفتی سوریه تامین می کند و در عین حال از فروش غیرقانونی ان برای تامین هزینه عملیات های تروریستی استفاده می کند.
دوم به این دلیل که امریکا فکر می کند در صورت اعاده حاکمیت دولت مرکزی سوریه بر مناطق شمالی این کشورپروژه تجزیه سوریه برای همیشه ناکام می ماند و امریکا حتی قادر به پایه گذاری دولت مستقل کرد در شمال سوریه نمی شود. هدف اصلی از اجرای پروژه براندازی در سوریه تجزیه این کشور بود که با شکست تروریسم تکفیری این پروژه ناکام ماند اما نیروهای گریزی از مرکزی کردی در شمال این کشور با کمک امریکا تقویت شد.
سوم اینکه امریکا از این نگران است که در صورت اعاده حاکمیت ملی دولت مرکزی سوریه بر مناطق شمالی این کشور امریکا دیگر نمی تواند از خاک این کشور برای اجرای پروژه تروریسم تکفیری چه در داخل این کشور و چه خارج از ان استفاده کند.
امریکا با آشتی سوریه و ترکیه آن هم به دست ایران و روسیه به شدت مخالف است
سوریه و ترکیه بعد از چند سال خصومت که با اجرای چندین عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه و استقرار نیروهای نظامی در این مناطق همراه بود، در نهایت تصمیم به آشتی و ترمیم روابط گرفتند که طی چند ماه گذشته گام های مثبت و محکمی در این مسیر برداشته اند.
امریکا به دلایل مختلف با آشتی ترکیه و سوریه مخالف است. نخست به این دلیل که در این صورت دیگر نمی تواند از اختلافات این دو کشور برای پیشبرد اهداف منطقه ای خود و رزیم صهیوینستی استفاده کند. دوم اینکه درصورت آشتی ترکیه و سوریه، محور چهارجانبه ایران، روسیه، ترکیه و سوریه بیش از پیش تقویت می شود و در عین حال ترکیه در جنگ اوکراین بیش از پیش از ناتو و جناح غرب فاصله می گیرد و به روسیه نزدیک می شود.
در مجموع انچه در این میان مسلم و مبرهن است این که مانع تراشی امریکا بر سر ارائه کمک های بین المللی به سوریه با هر انگیزه ای که صورت گرفته باشد هیچ تردیدی در این است که امریکا در مرگ هزاران انسان بی گناه که گرفتار مصیبت زلزله شده اند، مسئول خواهد بود چراکه با ارسال به موقع تیم های امدادی و کمک های جهانی بی تردید می شد جان صدها و بلکه هزار نفر دیگر را نیز نجات داد. احمد کاظم زاده