رغبت بخش خصوصي آذربایجان شرقی براي سرمايه گذاري در حوزه کشاورزی
رييس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي از افزايش رغبت بخش خصوصي براي سرمايه گذاري در حوزه کشاورزی خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما مرکز آذربایجان شرقی، اکبر فتحي در نشست خبري با اصحاب رسانه به مناسبت گراميداشت چهل و چهارمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي گفت: از حدود ۲ هزار ميليارد تومان طرحي که براي افتتاح در دهه فجر آماده است نزديک به يک هزار و ۸۰۰ ميليارد تومان از سوي بخش خصوصي تامين و هزينه شده است.
وی اظهار کرد: تمايل سرمايه گذاران براي سرمايه گذاري در حوزه کشاورزی، نشان از موفق بودن برنامه هاي مجموعه کشاورزي استان دارد و اين تمايل روز به روز در حال افزايش است.
وي خاطرنشان کرد: با رويکرد جديدي که در وزارت جهادکشاورزی ايجاد شده وظيفه این وزارتخانه از امنیت غذایی به اقتدار غذايي تغيير يافته به نحوي که علاوه بر تامين نيازهاي غذايي، برنامه ريزي براي صادرات نيز در دستور کار قرار گرفته است.
فتحي ادامه داد: با توجه به اينکه توليدات کشاورزي استان از مرز ۶ ميليون تن گذشته پس به نوعي امنيت غذايي در استان شکل گرفته و اين مجموعه وارد مقوله صادرات شده است.
وي اضافه کرد: افزايش توليد محصولات کشاورزي در استان در حالي اتفاق افتاده که با کمبود منابع و بارندگي و همچنين بالا رفتن دماي هوا و تبخير منابع آبي مواجه بوديم و محدوديت هايي نيز در حوزه درياچه اروميه اعمال شده ایت.
وی افزود: همه اين موفقيت ها نتيجه ورود عمل و دانش روز به عرصه کشاورزي اتفاق افتاده و عملکرد در واحد سطح افزايش يافته و مبتني بر دانش شده است.
رييس سازمان جهاد کشاورزي استان به مقوله بهنژادي در اين عرصه نيز اشاره کرد و گفت: در اين راستا، ۲۰ هزار تن بذر گندم اصلاح شده در سال زراعي گذشته بين کشاورزان توزيع شده که نسبت به ۱۰ سال قبل سه برابر شده است.
فتحي خاطرنشان کرد: کل نياز بذري استان حدود ۶۰ هزار تن است و درصدد هستيم تا کل اين نياز از طريق بذر اصلاح شده تامين شده و در اختيار کشاورزان و گندمکاران قرار گيرد.
وي با بيان اينکه ضريب مکانيزاسيون کشاورزي در استان ۲.۸ اسب بخار در هکتار است، افزود: وضعيت استان در اين عرصه بهتر از متوسط کشوري بوده و در نتيجه هدر رفت محصولات کاهش و توليد افزايش يافته است.
وي به اقدامات صورت گرفته در زمينه زيرساختي نيز اشاره کرد و گفت: ۶۴ هزار هکتار از اراضي کشاورزي استان تحت پوشش شبکه آبياري و حدود ۶۰ هزار هکتار تحت شبکه کم فشار رفته اين درحالي است که در اجراي شبکه آبياري، شبکه يک و ۲ از سوي وزارت نيرو و ۳ و ۴ از سوي جهاد کشاورزي اجرا مي شود.
رييس سازمان جهاد کشاورزي استان به اقدامات اين سازمان در حوزه تنظيم بازار نيز اشاره کرد و گفت: با استفاده از ظرفيت شرکت هاي دانش بنيان، به دنبال هوشمند سازي تنظيم بازار هستيم تا توازن را در زمينه عرضه و تقاضا اجرايي کنيم.
فتحي اضافهکرد: در زمينه ذخيره سازي اقلام اساسي و ضروري نيز اقدامات خوبي از سوي واحد پشتيباني صورت گرفته و کمبودي در اين زمينه نه در حال حاضر و نه براي شب عيد و ماه مبارک رمضان وجود ندارد.
وي از جهش توليد در ديمزارها به عنوان اولويت جهاد کشاورزي استان نام برد و گفت: بيشتر اراضي کشاورزي استان ديمي است و تمام اراضي استان تحت پوشش اين طرح قرار گرفته است.
رييس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي اضافه کرد: با اجرايي شدن اين طرح در استان، ۶۷۰ ميليارد تومان به نفع کشاورزان درآمدزايي جديد اتفاق افتاده که در آينده اين رقم چند برابر مي شود.
وي به رفع تداخل و سنددار کردن اراضي کشاورزي و حل اختلافات با منابع طبيعي نيز اشاره کرد و گفت: از سه هزار پلاک موجود در اين زمينه، در ۱۱۳۰ پلاک تداخل بين کشاورز و منابع طبيعي شناسايي شده و از اين تعداد ۷۷۰ مورد رفع اختلاف شده و استان از نظر صدور سند براي اراضي کشاورزي در رتبه دوم قرار دارد.
وي اصلاح الگوي کشت در حوضه درياچه اروميه را از ديگر برنامه هاي اهميت دار جهاد کشاورزي عنوان کرد و افزود: در بودجه ۱۴۰۲، منابعي براي اين کار در نظر گرفته شده که اميدواريم يک بار و براي هميشه، موضوع اصلاح الگوي کشت در منطقه را ببنديم و محصولات با نياز آبي بيشتر را حذف و محصولات با نياز آبي کم را جايگزين کنيم.
باید همه انجام و اجرای قوانین شرعی و قانونی را از مسولین بخواهند(حق الناسه)، تا وضعیت مملکت درست شود،.......