مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: برنامه ریزی کردیم که تا ۱۴ ماه آینده بتوانیم ۲۸ میلیون مترمکعب معادل یک فاز پارس جنوبی را از میدان گازی کیش، به شبکه سراسری گاز تزریق کنیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آقای محسن خجسته مهر در گفتگو با رسانه ملی در برنامه صف اول درباره توسعه میدان گازی کیش که بعد از میدان پارس جنوبی، یکی از میادین بزرگ گازی کشور است، گفت: مساحت آن حدود ۷۷۵ کیلومتر مربع میشود. این میدان در عمق سه کیلومتری خلیج فارس قرار دارد و حدود ۵۶ تریلیون فوت مکعب یا حدود ۱۵۰۰ میلیارد مترمکعب گاز را در خود جای داده است.
وی افزود: میدان گازی کیش ۱۴ حلقه چاه داشته که قبلاً حفاری شده واکنون مراحل تکمیل آن را انجام میدهیم. دو دکل حفاری مربوط به شرکت ملی حفاری ایران نیز آن جا مستقر هستند که به زودی کار حفاری را شروع میکنند.
آقای خجسته مهر ادامه داد: قرارداد فاز اول توسعه این میدان را منعقد کردیم؛ یعنی سریع تصمیم گرفتیم، برنامه ریزی کردیم و وارد اجرا شدیم. توسعه فاز اول میدان کیش را شرطی نکردیم و خودمان را وابسته به، اما و اگر یا وابسته به یک سری چالشها از جمله تحریم و سایر تضییقات بین المللی نکردیم.
وی ادامه داد: حاصل توسعه فاز اول، تولید ۲۸ میلیون مترمکعب گاز و روزانه ۱۱ هزار بشکه میعانات گازی خواهد بود که این گاز از طریق یک خط زیردریایی ۲۱۰ کیلومتری به عسلویه و پالایشگاههای موجود در فازهای ۶، ۷ و ۸ پارس جنوبی منتقل میشود.
این مقام مسئول تاکید کرد: اهمیت توسعه فاز اول میدان گازی کیش از این جهت است که در شرایط مصارف رو به رشد کشور وبعضاً ناترازی گاز، تا ۱۴ ماه آینده و با سرمایه گذاری حدود ۹۰۰ میلیون دلاری، بتوانیم ۲۸ میلیون مترمکعب معادل یک فاز پارس جنوبی را به شبکه سراسری گاز تزریق کنیم.
وی گفت: توسعه میدان گازی کیش در چهار فاز اجرا خواهد شد و با اجرای این چهار فاز، روزانه ۱۲۰ میلیون مترمکعب بهظرفیت تولید گاز کشور اضافه میشود. برآورد میشود که حدود ۷ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داشته باشد. در حال حاضر مشغول انجام مطالعات مهندسی پایه برای اجرای فاز ۲، ۳ و ۴ هستیم و پس از انجام این مطالعات، کار ساخت جَکِت و سکوهای دریایی آن هم انجام میگیرد.
معاون وزیر نفتساخت لولههای زیردریایی فازهای ۲، ۳ و ۴ برنامه ریزی شده که ساخت شود، ساخت اِسلَب و تبدیل آن به ورق و نهایتاً تبدیل آن به لوله توسط فولاد مبارکه، فولاد اُکسین، لوله سازی اهواز، لوله سازی ماهشهر و لوله سازی صفا انجام خواهد شد. پس از انجام مراعات و کارهای اولیه، حدود ۸۰۰ کیلومتر خط لوله توسط شرکتهای ایرانی ساخته میشود. با ساخت لولههای زیردریایی مربوط به فازهای ۲، ۳ و ۴ توسط شرکتهای ایرانی، ما دیگر نیازی به شرکتهای خارجی نداریم.
وی در پاسخ به این سوال که بهره برداری از تمامی ۴ فار چقدر طول میکشد، گفت:فکر میکنم تا چهار سال آینده فازهای ۲، ۳ و ۴ آن بتواند وارد مرحله بهره برداری شود. در حال حاضر بیش از یک میلیارد مترمکعب در روز، تولید و ظرفیت تولید گاز در کشور است؛ در شرکت ملی نفت ایرانبرنامه ریزی کردیم که تا سال ۱۴۰۸، حدوداً ۵۰۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه شود که ۱۲۰ میلیون مترمکعب آن مربوط به توسعه چهار فاز میدان گازی کیش است.