پیر حسین کولیوند در یک صد و پنچاه و دومین جلسه شورای عالی جمعیت هلال احمر به تشریح اقدامات این جمعیت در زلزله خوی پرداخت.
کولیوند افزود: صبح روز اول وقوع زلزله خوی و تا ساعت هفت و نیم هشت صبح برای تمام کسانی که خانههایشان دچار آسیب شده بود اسکان اضطراری فراهم کردیم و بخش اعظم و آنها اقلام غذایی هم رسانده شد. به دلیل پس لرزههایی که در این منطقه میآمد اسکان اضطراری برای مردم فراهم شد.
به گفته این مقام مسئول؛ در کمتر از ۲۴ ساعت ۲۴ اردوگاه اسکان اضطراری برای اسکان مردم حل مشکلات آنها ایجاد کردیم و تاکنون حدود ۲۶ هزار چادر را فقط در روستاها توزیع کردیم، زیرا نمیتوان در این مناطق اردوگاه تاسیس کرد.
وی افزود: سالنهای ورزشی و سالنهایی که امکانات گرمایشی و سرویس بهداشتی داشتند و مدارس را برای برپایی این اردوگاهها انتخاب کردیم. تمام تلاش ما این بود که به چادرهایی که زیر سقف نیست یک بخاری برقی بدهیم اداره برق هم یک برق کشی بسیار استاندارد در این مناطق انجام داد تا هم روشنایی ایجاد شود و هم بخاریها راه اندازی شود سپاه و ناجا برای امنیت ما اقدامات زیادی را انجام دادند.
کولیوند ادامه داد: سعی کردیم کالاهایی که میفرستیم در شهرهای اطراف دپو کرده و از این شهرها به خوی ارسال کنیم تا این اقلام با دقت تمام و با عدالت بین مردم توزیع شود.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: ۱۱۰ اردوگاه اسکان اضطراری برپا شده که ۱۳۰ هزار نفر در این اردوگاهها اسکان داده شدهاند. روزانه هم ۸۰ تا ۸۵ هزار بسته غذایی گرم از طریق گروههای مختلف شامل سپاه گروههای جهادی و ... پخت و در این مناطق توزیع میشود.
کولیوند افزود: در کنار هر اردوگاه اسکان اضطراری تیمهای سحر و تیمهای پزشکی ما مستقر شدند و پزشکان داوطلب در این اردوگاهها حضور پیدا کردند و در کارهای پزشکی به مردم امدادرسانی کردند.
رئیس جمعیت هلال احمر خاطر نشان کرد: ۲ هزار خانه در خوی نیازمند تخریب است و ۷ هزار خانهها نیازمند بازسازی و مرمت است. در حال حاضر بیش از ۴۱ هزار خانوار را اسکان اضطراری داده ایم، زیرا خانههای آنها سالم است و از ترس پس لرزهها در منازل خود سکونت نمیکنند.
رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه اقدامات هلال احمر در خوی بدون نقص هم نبوده، اما امکانات و امدادرسانیها در خوی فوقالعاده بوده است، افزود: در حال حاضر عملیات اسکان اضطراری در خوی به پایان رسیده و وارد فاز تخریب و بازسازی منازل شده ایم.