معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در حال تحقیق و بررسی برای معرفی مرغ آرین پلاس با ویژگی مطلوب در داخل کشور هستیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، خیام نکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس تات در معرفی دستاوردهای تحقیقات و توسعه بخش کشاورزی، افزود: در سال جاری 50 رقم سازگار و پرمحصول انواع محصولات زراعی و باغی به مجموعه بخش کشاورزی معرفی شده و 7 هزار تن هسته های اولیه محصولات در مجموعه سازمان تحقیقات تولید شده که منجر به افزایش تولیدات کشاورزی گردید به لحاظ اینکه بذر گواهی و اصلاح شده در اختیار کشاورزان قرار گرفت.
وی ادامه داد: در سال جاری بیش از 440 هزار تن بذر انواع محصولات در مجموعه ثبت و گواهی بذر دریافت کردند و توانستیم بر تولید یک و نیم میلیون اصله نهال نظارت کرده و صادر کنیم، همچنین نظارت بر شناسه دار کردن بیش از 4 میلیون اصله نهال و ادامه روند شناسنامه دار کردن باغات کشور.
معاون وزیر جهاد کشاورزی یکی از دستاوردها را برآورد نیاز کودی سالانه گیاهان زراعی و باغی کشور خواند که متناسب با مناطق مختلف نیازسنجی می شود و بر اساس آن، میزان نیاز کودی دستورالعمل هایی برای نحوه مصرف تدوین می شود.
وی با اشاره به اینکه تعیین آب کاربردی و بهره وری آب محصولات زراعی و باغی عمده کشور از دیگر دستاوردهاست ، اضافه کرد: یکی از مهمترین مباحث پایش و کنترل کیفیت بیش از 2600 نشان فرمول کودی است که در داخل کشور تولید و توزیع می شود که بر اثر این پایش 153 مورد از این فرمول های کودی از چرخه مصرف کشاورزان خارج شده که کیفیت لازم را برای مصرف نداشته است .
خیام نکویی به حوزه دام و طیور پرداخت و گفت : در حوزه دام و طیور با توجه به تاکیدات رهبر انقلاب تحقیقات و توسعه مرغ آرین را باهدف کاهش ضریب تبدیل غذایی ادامه می دهیم و به دنبال این هستیم که در آینده نزدیک شاهد معرفی یک آرین پلاس باشیم با ویژگی های که مدنظر هست که این دو تا سه سال وقت می برد ولی هدف گذاری برای معرفی یک لاین با ویژگی های مطلوب داخل کشور است.
وی تاکید کرد : در سال جاری با صرف جویی به میزان 1200 میلیارد تومان به لحاظ کاهش ضریب غذایی یعنی ضریب تبدیل غذایی را از 1/09 یک و نه دهم به 1/08 یک و هشت دهم کاهش دادیم .
رییس تات یکی از مهمترین مسایل را هویت بخشی و ثبت اسب های بومی کشور دانست که در سال جاری برای حفظ این ذخیره ژنتیکی ارزشمند و هویت بخشی، آنها را به ثبت رساندند.
خیام نکویی تصریح کرد: در حوزه آبزیان موفقیت های خوبی داشتیم، یکی از اهداف این است که میزان تولید گوشت سفید را از طریق افزایش تولیدات آبزیان طبق برنامه های دولت افزایش قابل ملاحظه ای بدهیم، یکی از مشکلات ما نداشتن بچه ماهی و واردات آن است که خوشبختانه به دانش فنی مولدسازی ، تکثیر و تولید لارو بچه ماهی سیباس آسیایی دست پیدا کردیم که برای تولید و پرورش ماهی در قفس مهم است.
وی در ادامه به موضوع سلامت محصولات پرداخته و افزود: برای اولین بار برنج بدون استفاده از آفتکش و سم را رونمایی کردیم و دانش آن را به بخش خصوصی منتقل کردیم.
همچنین تنوع بخشیدن به سبد آفتکش های شیمیایی مهم است ،آفتکش هایی که استفاده می شود به جهت کیفیت بدنبال آن بودیم که این سبد را گسترش بدهیم الان 38 مورد آفتکش با فرمولاسیون جدید به سبد آفتکش های کشور اضافه شده و از طرفی اسفاده از روش های جایگزین کنترل شیمیایی در مدیریت آفات را داریم.
خیام نکویی سیاست اصلی سازمان تات را به حداقل رساندن میزان استفاده از سموم خوانده و اینکه آن میزان سمومی که استفاده می شود هم سمومی باشد که مشکلاتی را برای سلامت مردم نداشته باشد .
وی افزود: یکی از مهمترین رسالت های ما پایش باقی مانده سموم است که در نمونه های کشمش ، خرما، خیار، گوجه فرنگی، سیب و انگور یک پایش مستمری در سال جاری برای اطمینان از سلامت این محصولات انجام شده است.
یکی هم دستورالعمل کودی و محصولات سالم است که 16 دستورالعمل برای محصولات سالم تدوین کردیم و توسط موسسه تحقیقات گیاه پزشکی و سازمان حفظ نباتات مشترکا برای نظارت بر پایش و کنترل کیفیت گندم، سیب زمینی، پیاز، خیار و برنج از منظر عناصر سنگی بخشی از دستاوردهای ماست .
معاون وزیر جهاد تصریح کرد: یکی از مهمترین دستاوردهای ما حفظ و مدیریت ذخایر ژنتیکی است که بزرگترین سرمایه کشور ماست که جزو 8 کشور تنوع زیستی دنیا هستیم و بیش از 8 هزار گونه گیاهی داریم که بیش از 2000 گونه آن گونه گیاهان دارویی است که یک سرمایه ملی است هدف ما جلوگیری از فرسایش و انقراض ژنتیکی است به همین جهت 7 باغ گیاه شناسی در مجموعه کشور داریم مدیریت می کنیم برای حفظ و نگهداری از گونه های ذخایر ژنتیکی مان .