معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تا کنون ۲ هزار و ۳۷۰ واحد تولیدی راکد به چرخه تولید بازگشتند.
وی ادامه داد: در این مدت همچنین یک هزار و ۷۴ واحد صنعتی تولیدی که با کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت خود فعالیت میکردند، به بالای ۵۰ درصد ظرفیت تولید رسیدند.
رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی افزود: در ۹ ماهه امسال ۴۰ هزار هکتار جدید به شهرکهای صنعتی اضافه کردیم تا نیاز فعالان اقتصادی را تامین کنیم.
وی افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون، واحدهای صنعتی تولیدی راکد از ۸ هزار و ۵۶ واحد به ۶ هزار و ۹۱۵ واحد رسیده که نشان دهنده کاهش ۱۴ درصدی واحدهای راکد است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از صادرات ۲۴ میلیون دلاری کنسرسیومهای صادراتی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی در سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: عمده صادرات شامل محصولات غذایی، خشکبار، شیرینی، کفش و اقلام دیگر به کشورهای همسایه و همچنین روسیه بوده است.
رسولیان از انجام مذاکرات اولیه با کشورهای ترکیه، عراق، جمهوری آذربایجان و به تازگی ارمنستان برای ایجاد شهرکهای صنعتی مشترک خبر داد و افزود: اگر قرار باشد این شهرکهای صنعتی مشترک در نقطه صفر مرزی ایجاد شود نیاز به تغییر قوانین و مقررات داشته و باید در مجلس مصوب شود.
وی با اشاره به مذاکرات با مسئولان کشور ترکیه و بحث و بررسی در خصوص قیمت زیرساختها برای بنگاهی ایرانی و ترک، ادامه داد: اگر این پیش نویس به قانون تبدیل شود شاید بتوان بحث شهرکهای صنعتی مشترک با دیگر کشورها را راحتتر اجرایی کرد.
معاون وزیر صمت اضافه کرد: همچنین در صددیم در کشورهای دیگر سرمایه گذاری کنیم یا خارجیها در این حوزه در ایران سرمایه گذاری کنند. البته در این ارتباط در تبریز یک شهرک صنعتی خصوصی داریم که توسط خارجیها سرمایه گذاری شده است.
رسولیان افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۲ هزار و ۱۶۶ واحد جدید در شهرکهای و نواحی صنعتی به بهره برداری رسیده که منجر به ایجاد ۳۳ هزار شغل جدید شده است.
معاون وزیر صمت در مورد قطعی برق واحدهای صنعتی گفت: ۱۰۰۰ مگاوات از طریق نیروگاهها تامین شده، اما در زمستان به دلیل سرما و قطعی گاز، هم در حوزه قطعی برق و هم در حوزه قطعی گاز مشکل داشتیم و در برخی از زمانها واحدها مجبور به تعطیلی شدند. بر همین اساس برای تابستان سال آینده از هم اکنون شروع به برنامه ریزی و برگزاری جلسات کرده ایم.
سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و شرکتهای استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن ۵۰۹ شهرک و ۳۴۰ ناحیه صنعتی و پنج منطقه ویژه اقتصادی درحال بهره برداری، ۸۵ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، ۶ شهرک فناوری، ۴۰ مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، ۲مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم افزاری، ۱۰۰هزار و ۵۸ قرارداد منعقده و بهره برداری از ۴۹ هزار و ۸۸۲ واحد صنعتی و سههزار و ۲۷۰ واحد کارگاهی، زمینه اشتغال مستقیم ۹۹۸ هزار و ۵۹۵ نفر را در سراسر کشور فراهم کرده است.