رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور: رویدادهای توسعه فرهنگی از اين پس در مسیر مهارت آموزی برگزار میشوند.
آقای غلامحسین حسینی نیا افزود: این ایده ظرف مدت دو ماه تبدیل به عمل شد.
وی در خصوص اهمیت «موضوع مهارت»، گفت: خمیر مایع اصلی بحثهای توسعه همه کشورها مهارت است.
آقای حسینی نیا با اشاره به آمار بینالملی که در زمیه بازار آموزشی منتشر میشود، افزود: اندازه بازار آموزشهای مهارتی در دنیا ۶۲۲ میلیارد دلار است.
وی با بیان اینکه اگر یک درصد جمعیت جهان را که ایرانی هستند در نظر بگیریم حدود ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار باید صرف آموزشهای مهارتی در کشور باشد، گفت: برای توسعه آموزشهای مهارتی کشور ضروری است از ظرفیت آموزشگاههای آزاد برای باز آموزی آنان استفاده میکنیم.
آقای حسینی نیا با اشاره به اینکه ۲۰ میلیون جمعیت فعال در کشور است، افزود: براساس محاسبات سازمان جهانی کار در هر سال دو بار مهارت آموزشی افراد نیاز به بازآموزی دارد.
وی در خصوص آموزش مهارتی، گفت: اگر بخواهیم به هر ایرانی در جمعیت فعال ۲۰ میلیون نفر هر پنج سال یک بار آموزش مهارتی دهیم سالی ۴ میلیون نفر را باید آموزش دهیم.
آقای حسینی نیا با بیان اینکه حدود ۶۴۰ مرکز دولتی فعال هستند، افزود: تقریبا ۵۵۰ هزار نفر ظرفیت داریم.
رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور گفت: تا ۴ میلیون نفر فاصله زیادی داریم و طبیعتا این کار بزرگ باید توسط آموزشگاهها در مرحله اول مراکز جوار کارگاهی و همچنین آموزش در محیط کار واقعی انجام شود.
وی با بیان اینکه موضوع به آموزی و همراهی در فنآوریهای جدید برای شاغلینی که درحال کار هستند بسیار مهم است، افزود: هر پنج سال یک بار افرادی که ماهر هستند مهارت آنها نصف میشود و بعد از ده سال مهارتی ندارند چرا که در حال حاضر فنآوری عوض شده است.
یکی از ماموریتهای اصلی فنی و حرفهای آموزش مهارت به کارگران است
رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور، با اشاره به اینکه مسابقات ملی مهارت کارگران را به طور جدی پیگیری میکنیم، تأکید کرد: این مسابقات به عنوان یکی از مسابقات دائمی و هر ساله در تقویم مسابقات سازمان فنی و حرفهای کشور درج شود.
وی گفت: رویدادهای توسعه فرهنگی از این پس در مسیر مهارت آموزی برگزار میشوند.
آقای حسینی نیا در خصوص گروههای هدفی که در سازمان تعریف شدهاند، گفت: برای تک تک این گروهها که بیش از ۱۹ گروه هستند برنامههای مهارتی پیش بینی کرده ایم.