برنامه FAST.AI هنوز به صورت عمومی منتشر نشده، اما دانشمندان اثربخشی آن را آزمایش کردند که نتایج امیدوارکنندهای را به همراه داشته است.
FAST.AI برای تشخیص این موارد از هوش مصنوعی با کمک دوربین و سنسورهای خود استفاده میکند. دانشمندان با انجام یک مطالعه در چهار مرکز بزرگ سکته مغزی بلغارستان روی بیش از ۲۷۰ بیمار که قبلاً توسط پزشکان تشخیص داده شده بود که از سکته مغزی رنج میبرند، اثربخشی این برنامه را آزمایش کردند.
بر اساس چکیده این مطالعه، این برنامه میتواند در ۹۷ درصد مواقع عدم تقارن صورت و در ۷۲ درصد مواقع ضعف بازو را به درستی تشخیص دهد. این برنامه همچنین برای تشخیص گفتار نامفهوم طراحی شده است، اما دقت این ویژگی در مطالعه مورد آزمایش قرار نگرفته است.
قربانیان سکته مغزی اگر در عرض سه ساعت پس از سکته تحت درمان قرار بگیرند، وضعیت بهتری خواهند داشت. طبق گفته CDC، در آن بازه زمانی، آنها میتوانند داروهایی دریافت کنند که میتواند لختهها را از بین ببرد و باعث از دست دادن اکسیژن در قسمتهایی از مغز آنها شود که باعث میشود احتمال بهبود کامل بیشتر شود.
وجود یک برنامه مانند FAST.AI بهطور بالقوه میتواند زمان بین سکته مغزی و درمان بیمار را کاهش و حتی جان یک انسان را نجات دهد.
در طول چند سال گذشته پیشرفتهای زیادی در زمینه کمک به بیماران سکته مغزی انجام شده است. به عنوان مثال، محققان MIT اوایل سال جاری ربات جراحی جدیدی را طراحی کرده بودند که به پزشکان اجازه میدهد از راه دور به درمان بیمار پرداخته و لخته خون را از رگهای خونی مغز بردارند.