موارد زیر اشتباهات رایج در بازکردن یخ گوشت هستند که بهتر است از انجام آنها خودداری کنید.
گوشت را در آب داغ قرار میدهید
این کار باعث میشود محلی مناسب برای رشد باکتریهای خطرناک ایجاد شود. به جای این کار بهتر است گوشت را در یک ظرف آب سرد قرار دهید تا روند ذوب یخ گوشت را به شیوهای ایمن سرعت ببخشید.
قبل از بازشدن یخ گوشت ادویه و چاشنیها را به آن اضافه میکنید
با این کار ممکن است باعث بیمار شدن خود و اعضای خانواده تان شوید. توجه داشته باشید پیش از افزودن هر گونه چاشنی به گوشت، یخ آن باید کاملا باز شده باشد.
رایجترین اشتباه، قراردادن گوشت منجمد در دمای اتاق برای یخ زدایی است، اما این کار شوک حرارتی ایجاد میکند که میتواند برای گوشت مضر باشد. بهترین کار این است که گوشت را از فریزر به یخچال منتقل کنید و اجازه دهید یخ گوشت به تدریج و بدون آسیب رساندن به آن ذوب شود.
در دمای یخچال، باکتریها دیرتر از زمانی که گوشت را روی پیشخوان آشپزخانه قرار میدهید رشد میکنند. حتما گوشت را در ظرف یا کیسه فریزر بگذارید تا آب یا خون آن بقیه غذاها را آلوده نکند.
بسیاری از ما عادت داریم برای سرعت بخشیدن به روند ذوب، گوشت منجمد را زیر آب شیر بشوییم، اما دلیلی برای شستن گوشت یخزده وجود ندارد و با این کار فقط باکتریها را به سینکها، میز و اسفنجها منتقل میکنید.
گوشت منجمد را مستقیم به قابلمه یا مایکروویو منتقل میکنید
این روش بیخطر است، اما ممکن است نتیجه خوبی به دنبال نداشته باشد. به خاطر داشته باشید که وقتی گوشت منجمد در تماس با حرارت مستقیم قرار میگیرد، سفت میشود.
گوشت منجمد را با سشوار یخ زدایی میکنید
این روش ذوب نه تنها بسیار وقتگیر است، بلکه یخ گوشت را به طور یکنواخت ذوب نمیکند و میتواند باعث افزایش تکثیر باکتریها شود.
بعد از دست زدن به گوشت منجمد دست هایتان را نمیشویید
یخ زده بودن گوشت به این معنی نیست که مقدار زیادی باکتری در سطح آن وجود ندارد. همیشه دستهای خود را بعد از دست زدن به گوشت منجمد بشویید.
منبع: بهداشت نیوز