به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ از مسکو، فیلسوفان و اندیشمندان ایرانی و روسی، در آستانه چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، علوم و فلسفه اسلامی را مبنای تقویت همکاری بین اندیشمندان دو کشور دانستند.
در آستانه چهل و چهارمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، کنفرانس دو روزه «مطالعات اسلامی، حقیقت، روش و تفسیر» به مناسبت پانزده سال همکاری تنگاتنگ بین بنیاد مطالعات اسلامی ابن سینا و انستیتو فلسفه روسیه برگزار شد.
در این نشست تخصصی ۴۴ نفر از فیلسوفان، اندیشمندان، علما و شخصیتهای علمی و دانشگاهی ایرانی و روسی، علوم و فلسفه اسلامی مبنایی اساسی برای تقویت همکاریهای علمی بین اندیشمندان و فیلسوفان دو کشور دانستند.
کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در این نشست، گفتگوی فلاسفه دو کشور را از مهمترین مبانی بهبود شناخت بین دو ملت عنوان کرد و گفت: عدم شناخت دو ملت روسیه و ایران، مانعی بر سر راه توسعه روابط خواهد بود چرا که آشنایی با ظرفیتهای طرفین را با کندی مواجه خواهد کرد.
سفیر ایران با نفی رفتارهای مبتنی بر خشونت، بی اخلاقی و توهین کشورهای غربی نسبت به دین اسلام، از جمله آتش زدن قرآن کریم در این کشورها اشاره کرد و گفت: در برابر این نگرش، ما رویکرد کشوری مانند روسیه را داریم که در آن مسلمانان ضمن حفظ آداب و سنن خود، با منطق و استدلال با دیگر ادیان روبرو میشوند.
وی به اهمیت شناخت اسلام واقعی و پرهیز از قرائتهای مبتنی بر ظلم و خشونت تاکید کرده و گفت که اسلام بر اخلاق استوار است.
«عبدالسلام عبدالکریم حسیناوف»، سرپرست انستیتو فلسفه آکادمی علوم روسیه، «حجتالاسلاموالمسلمین احمد حسین شریفی» رییس دانشگاه قم، «حجتالاسلام عسگر دیرباز» رییس انسیتو فلسفه ایران، «آندرِی اسمیرنوف» معاون انستیتو فلسفه روسیه، «سید حجتالاسلام احمد غفاری» پژوهشگر ارشد انستیتو فلسفه ایران، «حمید هادوی»، مدیر بنیاد مطالعات اسلامی ابن سینا، «حجتالاسلام صابر اکبری جدی» رئیس مرکز اسلامی، «رسول عبدالهی» عضو هیات علمی و مدیر دفتر جامعه المصطفی در روسیه و اوراسیا، «دکتر والری کرابایف»، عضو هیات علمی دانشگاه دوستی ملل روسیه، «بهادیر موسامِدوف» رئیس انستیتو تاریخ ازبکستان و «روزانا پوشکوا» عضو هیات علمی دانشگاه دوستی ملل روسیه سخنرانان این همایش دو روزه بودند.
در این کنفرانس ضمن رونمایی از شماره جدید مجله فلسفی اشراق، ۳۱ عنوان کتاب در حوزه فلسفه ادیان و اندیشه فلسفه جهان اسلام که طی پانزده سال همکاری بین انستیتو فلسفه آکادمی علوم روسیه و بنیاد مطالعات اسلامی ابن سینا چاپ شده است، در معرض دید قرار گرفت.
اظهارات:
۱-حمید هادوی - مدیر بنیاد مطالعات اسلامی ابن سینا در روسیه
۲-کاظم جلالی - سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه