دبیر علمی هفدهمین جشنواره شعر فجر گفت:بخش کودک و نوجوان در این دوره جشنواره، با وجود رشد کیفی از نظر کمی وضعیت چندان مطلوبی ندارد.
وی افزود: در این میان بخش کودک و نوجوان نیز همچون ادوار پیش به رغم بلوغ و بالندگی کیفی از نظر کمی نیازمند رشد و شکوفایی است.
دبیر علمی جشنواره گفت: سطح کمی آثار هفدهمین جشنواره نسبت به سال گذشته از رشد ۲۰ درصدی برخوردار بوده است.
آقای اسماعیلی گفت: بخش نقد و پژوهش با ۲۲۷ عنوان کتاب نسبت به سال گذشته جهش قابل تعامل داشته است.
دبیر علمی جشنواره افزود: چاپ و انتشار ۱۲۰ عنوان مجموعه شعر در قالبهای نو، نیمایی و سپید حکایت از گرایش بیشتر شاعران هم روزگار ما به خصوص نسل شاعران جوان به قالبهای نو دارد.
وی گفت: خلاقیتها و نوآوریهای متعادل فرمی، ساختاری و زبانی از نظر کیفی در شعر شاعران امروز به خصوص در قالبهای نو قابل تامل و بررسی است.
علیرضا اسماعیلی افزود: البته در پارهای از آثار ضعف و تزلزل ساختاری، زبانی و موسیقی مشهود است که میتوان با برگزاری دورههای آموزشی و جلسات نقد از پیشروی این آسیب پیشگیری کرد.
وی گفت:در حوزه شعر سنتی، تلاش برای مضمون یابیهای جدید و دریافتهای نو و متفکرانه از جهان هستی قابل ستایش است هر چند لحن و لهجه غالب اشعار همچنان توصیفی باقی مانده است.
وی گفت: فقدان هویت فردی در آثار بعضی از شاعران کودک و نوجوان و مشابهت زبانی و مضمونی، آسیب دیگری است که باید پژوهشگران دغدغهمند این حوزه را مورد واکاوی قرار دهند.
آقای اسماعیلی افزود: بخش شعر محاوره یا ترانه ها، داستان دیگری دارد. امسال در این بخش با چشم دیدهای بدیع و متفاوتی روبرو نبودیم، در بیشتر ترانهها فقر موسیقایی داشتند.
وی گفت: سطح زبان و افراد در تقطیع واژگان باعث آسیب به ساحت معنایی و معنوی این گونه ادبی شده و ادبیات آن را به مخاطره انداخته است. برای رفع این نقیصه باید چاره اندیشی کرد.
دبیر علمی جشنواره گفت: هیئت داوران هفدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر به مطالعه دقیق و همه جانبه، تبادل نظر، گفتگو و دقت نظر شایسته در خصوص یکایک آثار را داشتند.
وی گفت: آنها طی چند مرحله داوری آثاری را شایسته احراز عنوان برتر دانسته اند.
آقای اسماعیلی افزود: باید متذکر شد که این گزینشها هرگز به معنای نفی توانمندیها و قابلیتهای ادبی دیگر عزیزان نیست به باور هیئت داوران تمامی آثار راه یافته به مرحله نهایی آثار قابل تامل و ارجمند هستند.
دبیر علمی جشنواره گفت: از آنجا که جشنواره در هر بخش مجاز به معرفی ۲ اثر برگزیده و شایسته تقدیر است داوران ناگزیز به انتخاب برترینها بودند و این چیزی از ارزشهای ادبی سایر آثار کم نمیکند.