عملیات اجرایی سایت پرتودهی غرب کشور با سرمایهگذاری پنچ میلیون دلاری با حضور وزیر علوم و معاون سازمان انرژی اتمی آغاز شد.
پژمان شیرمردی با بیان اینکه برای هدفمند کردن این حوزه و برنامهریزی یک دوره ۲۰ ساله، ک آمایش سرزمینی خوبی را انجام دادیم، افزود: در این راستا کشور را به ۱۲ منطقه اولویتدار تقسیم کردیم که هر کدام ظرفیتهای کشاورزی و صنعتی خاصی داشتند.
او با اشاره به اینکه استان همدان را یکی از این مناطق اولویتدار است، تصریح کرد: این استان از بُعد اقتصادی و تولید محصولات کشاورزی دارای اولویت و توانمندی است و حدود ۳.۵ میلیون تُن تولیدات محصولات کشاورزی کشور در استان همدان تولید میشود.
معاون سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: با توان و زیرساختی که در استان همدان و در شهرستان ملایر ایجاد شده، با ظرفیت موجود و تقویت نیروی انسانی، این سایت میتواند در آینده قطب پرتودهی منطقه در غرب کشور باشد.
فرماندار ملایر در این آئین با بیان اینکه این طرح یک نماد و نمود از حرکت دولت انقلابی سیزدهم است، افزود: : این سایت با این عظمت در دولت قبل به دلیل عدم همراهی و کارشکنی تعطیل و میلیاردها تومان از سرمایه کشور معطل ماند و دهها و صدها کارگر بیکار شدند.
سلمان اسماعیلی با اشاره به اینکه امروز دولت سیزدهم نه تنها یک واحد تعطیل شده را احیا کرد، بلکه یک اقدام دانشبنیان برای خنثیسازی تحریمها بنا نهاد، تاکید کرد: اجرای این طرح منجر به تحول اساسی در حوزه کشاورزی، صنعت و بهداشت و درمان می شود.
او با بیان اینکه سایت پرتودهی غرب کشور در ۱۸ ماه آینده به بهرهبرداری میرسد، تصریح کرد: پنچ میلیون دلار در مرحله نخست سرمایهگذاری شده و در مجموع ۴۵۰ میلیارد تومان در این سایت هزینه شده است.
مدیرعامل شرکت پرتودهی صنایع غذایی و کشاورزی هم با اشاره به اینکه فساد و از بین رفتن مواد غذایی یکی از بزرگترین مشکلات در غرب کشور است، ابراز امیدواری کرد با راهاندازی این سایت، این مشکل رفع شود.
محسن ملکی با بیان اینکه ۵۰ درصد از مردم دنیا دچار فقر غذایی و گرسنگی هستند و ۵۲ درصد محصولات کشاورزی و تولیدات مواد غذایی در دنیا تلف میشود، تاکید کرد: با این ایده شرکت ما در پرتودهی با اولویت موادغذایی ورود کرد.