در سومین روز از دهه مبارک فجر طرح تولید اتانول از متانول با هدف جلوگیری از خام فروشی محصولات پتروشیمی در شرکت پتروشیمی فاتح کیمیا در شهرستان دیر با سرمایهگذاری ۱۳۰ میلیون دلار آغاز شد.
احمد محمدیزاده افزود: اتانول تولیدی این کارخانه پایه بسیاری از صنایع است که میتواند پیرامون آن شکل بگیرد.
وی توصیه کرد: فنی و حرفهای استان و فرماندار شهرستان دیر کمک کنند تا نیروهای مناسب این صنعت تربیت شوند و برنامههای تکمیلی آموزشی انجام بگیرد تا این کارخانه دو سال دیگر به بهرهبرداری برسد و تولید انجام بگیرد.
نماینده مردم دیر، کنگان، جم و عسلویه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: احداث زنجیرههای ارزش افزوده در بخش گاز در کنار شرکت متانول که منبعی عظیم در خاورمیانه است کار بزرگ و ارزشمندی است.
حجتالاسلام موسی احمدی با اشاره به اینکه شناخت ظرفیتهای پنهان و آشکار منطقه و برنامهریزی برای ارتقا آن از اصول کلیدی است که مسئولین دارند، افزود: نگاهی که استاندار بوشهر و فرماندار شهرستان دیر به توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری منطقه دارند قابل تحسین است.
وی با بیان اینکه مجلس نگاه حمایتی به چنین طرحهایی دارد، عنوان کرد: حضور صنعت در منطقه یعنی رونق به اشتغال جوانانی که چشم انتظار پتروشیمیها و پترو پالایشها و شرکتهایی هستند که در این شهرستان ایجاد میشود.
نماینده شهرستانهای دیر، کنگان، جم و عسلویه در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: از ظرفیت جوانان بومی شهرستان در این طرح استفاده شود که هم امنیت و حمایت مردم را در پی دارد و هم در زمینه مسئولیتهای اجتماعی به حوزه پیرامونی و شهر دیر کمک کنید که کمک به صنعت است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر نیز در این آیین با بیان اینکه شهرستان دیر آینده درخشان در حوزه صنعت و صنایع پایین دستی پتروشیمی دارد، گفت: تولید محصولات پتروشیمی نقش مهمی در ارزآوری و افزایش صادرات دارد و اشتغالزایی و اقتصاد منطقه را متحول میکند.
علی باستین تنها راه توسعه استان بوشهر را تقویت طرحهای پتروشیمی و صنایع پایین دستی دانست و افزود: با برنامهریزی انجام شده اجرای طرح ایجاد پارکهای علم و فناوری شیمیایی و مردمی شدن صنعت پتروشیمی در سراسر استان بوشهر در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه طرح تولید اتانول از متانول برای نخستین بار در کشور اجرا میشود، گفت: کارگروه طرحهای اقتصادی و زنجیره ارزش در استان بوشهر تشکیل میشود.