استاندار اردبیل با اشاره به تزریق نزدیک به ۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار از منابع مختلف به پروژههای استان و تخصیص ۱۰ هزار میلیارد ریال از محل تهاتر نفتی طی یک سال گذشته، از افزایش بیش از ۴/۵ برابری اعتبارات استان اردبیل نسبت به سالهای گذشته خبر داد.
استاندار اردبیل توسعه زیرساختهای عمرانی و اقتصادی را اولویت مهم مدیریت استان در یک سال اخیر عنوان کرد و گفت: در برخی حوزهها شرایط ما نسبت به متوسط کشوری وضعیت مناسبی نیست و باید تلاش کنیم این وضعیت را به متوسط کشوری ارتقا دهیم.
عاملی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه ارتقای زیرساختهای ارتباطی استان گفت: در یک سال اخیر منابع خوبی برای راههای استان جذب شده و تلاش ما چهارخطه کردن راه ارتباطی از شمال تا جنوب استان است.
استاندار اردبیل اجرای بزرگراه شمال تا جنوب را در استان یادآور شد و گفت: در یک سال اخیر ۵۲ کیلومتر به بزرگراههای استان افزوده شده و تنها ۱۵۰ کیلومتر از این مسیر تحت پیمان نرفته که مجوزهای مربوطه برای آن هم اخذ شده است.
مقام عالی دولت در استان اردبیل در خصوص اقدامات انجام شده برای تکمیل راه آهن اردبیل- میانه هم گفت: بعد از سفر رییس جمهور به استان و منابعی که از این محل به آن اختصاص یافته عملیات اجرایی این پروژه تسریع شد و الان هم با وجود هوای سرد به صورت دو شیفته این پروژه پیش میرود.
عاملی با بیان اینکه سه قطعه مهم و سخت به لحاظ اجرایی از این پروژه باقی مانده بود که تلاش میکنیم دو قطعه تا پایان سال به اتمام برسد، افزود: در حال حاضر ۱۲۵ کیلومتر از مسیر ریل گذاری شده و تا سه ماه اول سال آینده زیرسازی و روسازی راه آهن اجرا و برای ادامه کار به شرکت راه آهن تحویل داده میشود.
استاندار اردبیل خاطرنشان کرد: موضوع مهم در حمل و نقل هوایی استان راه اندازی شرکت هواپیمایی در استان است که پیگیر آن هستیم در عین حال طی یک سال اخیر ۸۰۰ میلیارد ریال برای تامین تجهیزات فرودگاهی و برقراری پروازهای منظم به استان هزینه شده است.
عاملی همچنین در خصوص توسعه زیرساختهای برق هم گفت: در حال حاضر عملیات احداث پنج پست ۶۳ ولت در مناطق مختلف استان در دست اجراست و درایام دهه فجر سالجاری هم یک پست۲۳۰ولت در مشگینشهر افتتاح میشود.
استاندار اردبیل همچنین از اخذ مجوز اجرای خط دوم انتقال گاز از چلوند به اردبیل خبر داد و گفت: خط انتقال اردبیل به گرمی و پارس آباد با اخذ این مجوز اجرایی میشود و امیدواریم با اقدامات انجام شده تا سالها در این زمینه مشکلی نداشته باشیم.
عاملی کشاورزی، صنعت، خدمات گردشگری و حمل و نقل و لجستیک را مهمترین حوزهها برای رشد و توسعه هر منطقه عنوان کرد و گفت: با توسعه این بخشها میتوان رتبه استان در شاخصهای اقتصادی را ارتقا داد.
استاندار اردبیل، برنامه ریزی برای استفاده از ظرفیت کشت و صنعتها، تعیین موقعیت ۵۰۰ هکتار گلخانه و برنامه ریثزی برای تامین زیرساختهای مورد نیاز آن را از دیگر اقدامات یک سال اخیر عنوان کرد و گفت: علاوه بر این یک هزار هکتار باغ مدرن در دستور کار قرار گرفته است که با تکمیل و بهره برداری از آن به ازای هر هکتار دو شغل ایجاد میشود.
عاملی توسعه صنایع فلزی را از جمله مهمترین حوزهها برای رونق اقتصادی و اشتغال منطقه عنوان کرد و ادامه داد: زنجیره فولاد و آهن اسفنجی که در این راستا انجام میشود، یکی از ظرفیتهای مهم برای توسعه صنعت فلز در استان است.
استاندار اردبیل به افزوده شدن استان به استانهای دارای صنعت مس برای اولین بار در سطح کشور اشاره کرد و گفت: معدن مس مشگینشهر یک میلیون تن مس کنسانتره بود که با توافقاتی که با شرکت ملی صنایع مس ایران داشتیم این میزان به ۱۰ میلیون تن افزایش مییابد.
مقام عالی دولت در استان اردبیل در حال تکمیل بودن دو مجموعه صنایع دارویی، واحدهای در حال تکمیل ظرفیت حوزه نساجی را نیز یادآور شد و گفت: بر اساس هدف گذاری انجام گرفته در حوزه صنعت، افزایش تولیدات با هدف اشتغالزایی حداقل ۱۲ هزار نفر تا افق ۱۴۰۳ در دستور کار بوده و با تکمیل طرح توسعه ۱۵ واحد بزرگ که طرح توسعه صنعتی دارند، این مهم محقق میشود.
استاندار اردبیل به اقدامات توسعهای انجام گرفته در بخش صنعت اشاره کرد و گفت: ۲۴۵ هکتار به وسعت شهرکهای صنعتی افزوده شده و در راستای رفع موانع حوزه صنعت ۹۵ جلسه ستاد تسهیل با بررسی بیش از ۲ هزار پرونده در یک سال اخیر برگزار شده است.
عاملی با اشاره به ظرفیتهای بالای استان در حوزه گردشگری استان، ایجاد مجموعه گردشگری در تمام مناطق را از جمله ضرورتهای جذب گردشگر و درآمدزایی از این محل برای استان برشمرد.