تندوره، بهشت پلنگهای ایرانی با بالاترین ضریب امنیتی
پارک ملی تندوره، به عنوان بهشت پلنگهای ایرانی، دارای بالاترین ضریب امنیتی برای حفاظت از گونههای جانوری به ویژه پلنگ است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره حفاظت محیطزیست درگز گفت: این پارک، زیستگاهی امن برای
بزرگترین جمعیت پلنگ، نه تنها در خاورمیانه بلکه در گستره وسیعی از ترکیه تا هند است و نقش مهمی در حفاظت از جمعیت پلنگ در ایران دارد.
مدثر تیموری افزود: بیش از ۲۰۰ گونه جانوری در پارک ملی تندوره زیست میکنند که پلنگ ایرانی، چابکترین گونه موجود در این پارک است.
وی ادامه داد: در پارک ۳۵ هزار هکتاری تندوره، ۴۰ قلاده پلنگ مشاهده میشود که این تراکم جمعیت در این مقدار مساحت، در دنیا بینظیر است.
تیموری متذکر شد: هرچند محیطبانان شهرستان درگز به طور شبانهروزی به گشت زنی مشغول هستند، ولی ضرورت دارد برای حفاظت بهتر از گونههای جانوری پارک ملی تندوره، نیرو و تجهیزات بیشتری به این شهرستان اختصاص یابد و مسئولان نگاه ویژهتری به این منطقه داشته باشند.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست درگز عنوان کرد: خوشبختانه با توجه به اینکه جمعیت پستانداران علفخوار در پارک ملی تندوره افزایش قابل توجهی داشته است، گونه پلنگ به لحاظ طعمه مشکلی ندارد و میتواند بقا و پویایی خود را حفظ کند.
تیموری از قوچ و میش اوریال، کل و بز، گراز، کفتار و از پرندگان نیز هما، کرکس مصری، قرقاول بال نقرهای و... به عنوان مهمترین حیوانات این پارک نام برد و افزود: این پارک به لحاظ ذخایر طبیعی و حیاتی، تنوع زیستی، نمونههای حیاتوحش، پدیدههای ارضی و دیگر ویژگیهای خاص، در نوع خود پارکی ممتاز است.
وی ادامه داد: پارک ملی تندوره درگز، تنها پارک ملی خراسان رضوی است و اکنون از هشت گونه گربهسان ایران، پنج گونه شامل پلنگ ایرانی، گربه جنگلی، گربه وحشی، گربه پالاس و سیاهگوش در این منطقه زندگی میکنند.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست درگز در ادامه با تاکید بر ضرورت راهاندازی دفتر بینالمللی اکوتوریسم در پارک ملی تندوره، گفت: شایسته است این پارک از طریق سازمان یونسکو، بهعنوان یکی از بهترین ذخیرهگاههای تنوع زیستی معرفی شود.
پارک ملی تندوره در شمال شرقی ایران و نزدیک ترکمنستان و در حوزه آبریز هریرود و کشفرود و زیر حوزه رودخانه دهستان درونگر قرار گرفته است.
مساحت پارک ملی و منطقه حفاظت شده تندوره حدود ۴۵ هزار هکتار است که ۷۹ درصد آن، منطقه پارک ملی و ۲۱ درصد آن، منطقه حفاظت شده است.