مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی گفت: مهارت پخت خوراک قابلی بجنوردی در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس به ثبت رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی ، علی مستوفیان گفت: در راستای اجرای وظایف وزارت بهموجب ماده ۳ قانون
وی افزود: قابلی از جملهی غذاهایی است که از سابقهای طولانی در منطقه خراسان برخوردار است و این غذا علاوه بر شمال خراسان و تبریز در محدوده جغرافیایی خراسان قدیم در بین ترکهای افغانستان و همچنین در میان مردمان ترک کشور ازبکستان طرفداران بسیاری دارد که به ازبکی پلو معروف است.
قابلی واژهای ترکی است که از کلمهی قاب گرفته شده؛ یعنی غذایی منتسب به قاب بوده که تا چند دهه پیش، به دلیل عدم فراوانی پیشدستی، آن را داخل قاب میریختند.