وجود آنتی اکسیدانها در دانه کنجد از بروز سرطان در بدن پیشگیری میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز زنجان ؛ کارشناس گیاهان دارویی با بیان اینکه، در دانه کُنجد و مواد غذایی حاصل از آن، آنتیاکسیدانهای فراوان موجود است، گفت: وجود این آنتی اکسیدانها از سرطان در بدن پیشگیری میکند.
عزیز پور با بیان اینکه طبیعت ارده کُنجد گرم وتر است و برای افراد سرد مزاج بسیار مفید است، گفت: این خوراکی بسیار انرژی زا است و بهترین غذا برای فصل زمستان است که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن نیاز دارد و بالاخص در شهرهای سرد سیر مانند زنجان مصرف آن در فصول سرد سال توصیه میشود.
وی افزود: کُنجد سرشار از مواد مغذی و معدنی است و ارده یکی از محصولات خوراکی است که از کُنجد تفت داده شده به دست میآید و میتوان آن را با چاشنیهای دیگر مصرف کرد. به عنوان مثال میتوان ارده را با عسل، شیره انگور که هر دو از محصولات کشاورزی استان زنجان نیز هست و یا شیرهی خرما مخلوط کرد و به عنوان صبحانه یا عصرانه استفاده کرد.
متخصص گیاهان دارویی با بیان اینکه مصرف میزان متناسب و متعادلی از ارده در طول هفته و ماه سبب کاهش کلسترول بد خون و افزایش سطح چربی خوب خون یا همان HDL میشود، خاطرنشان کرد، ارده منبع بسیار خوبی برای تأمین کلسیم بدن است وسبب استحکام و سلامت استخوانها و دندانها میشود.
عزیزپور به خواص بسیار زیادی که در گیاه کُنجد و محصول فرآوری شدهی آن یعنی ارده اشاره کرد و افزود: این خوراکی سرشار از کلسیم و پروتئین گیاهی و اُمگا۳ است. ارده کُنجد ضد درد مفاصل، مؤثر در جلوگیری از پوکی استخوان، کمک به بهبود مشکلات گوارشی و معده و همچنین به لحاظ خاصیت بالا بردن میزان حرارت بدن برای پیشگیری از سرماخوردگی بسیار مفید است. در واقع مصرف آن در فصول سرد سال به منزله واکسینه کردن بدن در برابر بیماریهای، چون سرماخوردگی و آنفولانزا محسوب میشود.
کارشناس گیاهان دارویی یادآور شد: ارده کُنجد انرژی زاست و کالری زیادی دارد و در صورت مصرف بیش از حد و عدم تحرک، سبب چاقی و اضافه وزن خواهد شد و استفاده از ارده برای افراد دیابتی مضر است.