امروزه استفاده از آرد سبوسدار در پخت نان به دلیل آنچه که افزایش ارزش غذایی خوانده میشود، مورد تاکید کارشناسان قرار دارد و به عقیده آنان، نان سبوسدار حتی میتواند از بروز بسیاری از بیماریها نیز جلوگیری کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، کارشناسان بر این باورند: نان سفید نوعی کربوهیدرات ساده و زودهضم است و مصرف آن سریعاً قند خون را بالا میبرد و به همین دلیل برای بیماران دیابتی یا افراد مستعد ابتلاء به این بیماری مشکلاتی را ایجاد میکند.
بیماران دیابتی باید حتماً از نان سبوسدار استفاده کنند؛ نانهای تیره ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارند و تیرگی نان دلیل بر کیفیت بهتر نان است.
فیبر موجود در نان سبوسدار بهترین درمان تغذیهای در یبوست و بیماریهای روده بزرگ از جمله سرطان روده بزرگ میباشد و نان سبوسدار به خاطر ایجاد سیری در فرد نسبت به نانهای سفید خطر کمتری در ایجاد چاقی دارد.
همچنین مصرف نانهای سبوسدار کلسترول خون و چربی خون را کاهش میدهد و از پیشرفت بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری میکند.
میزان بالایی از نیاز روزانه به ویتامینها و مواد معدنی، پروتئین و فیبر توسط نانهای سبوسدار تأمین میشود و باعث تقویت سیستم ایمنی دفاعی بدن میگردد و با توجه به وجود ویتامین B۲ و نیاسین در بهبود عملکرد مغز نقش به سزایی دارد.
نان سنگک دارای درصد بالاتری از سبوس است که میتواند در پیشگیری از ابتلاء به سوء تغذیه و مشکلات گوارشی نقش به سزایی داشته باشد.
نان یکی از فراورده های اساسی در سبد غذایی خانوار و تامینکننده بخش اعظم انرژی و پروتئین مورد نیاز بدن است و بر همین اساس در صورتی که از نان سبوسدار استفاده شود، میتواند منبع خوبی برای تامین فیبر روزانه باشد.
نانهای سبوسدار از گندم کاملی تهیه میشود که دانههای آن دارای هر سه قسمت سبوس، جوانه و اندوسپرم است و در مقابل نانهای سفید طی فرآیندی سبوس خود را از دست دادهاند که خود موجب کاهش ۲۵% محتوای پروتئین اولیه و ۱۷% مواد مغذی ضروری آن میشود.
وی ادامه داد: نانهای سبوسدار در قیاس با نانهای سفید حاوی پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان و ویتامین «B و E» بیشتر و غنی از مواد معدنی منگنز، سلنیم، پتاسیم، روی، آهن و منیزیم است.