مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) گفت : با سرمایه گذاری مناسب برنامه مدونی برای اکتشاف ذخایر سنگ آهن تدوین کنیم .
وی با اشاره به میزان سرمایه گذاری گفت : در آهن اسفنجی بیش از ۱۰۵ یورو و در فولاد بیش از ۲۱۰ یورو به ازای هر تن سرمایه گذاری شده است.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات به بحث سرمایه گذاری ها اشاره کرد و افزود: نیاز است که برنامه مدونی برای اکتشاف ذخایر سنگ آهن تدوین کنیم و حتی نیم نگاهی به کشورهای اطراف برای سرمایه گذاری داشته باشد.
وی با بیان اینکه هم اکنون حدود 2 میلیارد و 700 میلیون تن ذخیره قطعی سنگ آهن در کشور ما موجود است گفت : امروز میزان سرمایه گذاری کشور در بخش فولاد نزدیک به ۴۹ میلیون تن و ظرفیت ایجاد شده نزدیک به ۷۵ میلیون تن فولاد است که در واقع چیزی بالاتر از ۵۵ میلیون تن مطرح است .
سعدمحمدی ادامه داد : باتوجه به مشکلات کنونی برق و گاز اگر فرض کنیم ۱۰ درصد ظرفیت قابلیت تولید داشته باشد ، مهمترین برنامه برای کشور ، اکتشاف سنگ آهن است ، چون ذخیره موجود بیش از ۱۲ تا ۱۵ سال آینده را کفاف نخواهد داد.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) افزود: میزان بهره وری کارخانههای روز دنیا در بخش کنسانتره با شرایط فعلی ما ، حتی در بهترین معادن کشور، فاصله زیادی دارد.
وی به با بیان اینکه هم اکنون ۱۸۰ میلیارد تن ذخایر سنگ آهن جهان است گفت : حدود ۲.۵ میلیارد تن سنگ آهن استخراجی سالانه دنیاست و ۴ کشور به عنوان سرگروه استخراج سنگ آهن در دنیا مطرح هستند که استرالیا در سال گذشته ۹۰۰ میلیون تن، برزیل ۳۸۰ میلیون تن ، چین ۳۶۰ میلیون تن و هندوستان ۲۴۰ میلیون تن سنگ آهن استخراج داشته اند.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) گفت : ما در بخش سنگ آهن با هماهنگیهای بخش خصوصی و وزارت صمت میتوانیم میزگردهایی برای تدوین برنامههای هدفمند تشکیل داده و برای رسیدن به آن برنامهها استراتژیهای مناسب را در دستور کار قرار دهیم تا پایش آن باهمکاری سیستمهای نظارتی شکل بگیرد.