پدیده فرونشست زمین در آذربایجان غربی بطور میانگین ۷ سانتی متر است که این میزان در دشت های سلماس ۱۰ سانتی متر می رسد.
پدیده فرونشست زمین در آذربایجان غربی میانگین حدود ۷ سانتی متر است که این میزان در دشت های سلماس به حدود ۱۰ سانتی متر رسیده و دشت های سلماس را با وضعیت فوق بحرانی مواجه کرده است .
مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری سلماس گفت : در حوزه سلماس عامل انسانی و تقاضاهای بیش از حد بشر از ظرفیت و پتانسیل زمین عمدتا موجب پیدایش فرونشست زمین شده که این امر منجر به کسب رتبه اول سلماس در سطح استان به فرونشست زمین شده است
آقای پایدار گفت ؛ ۱۴۰ کیلومتر مربع از دشت های سلماس به طرف آذربایجان شرقی در معرض فرونشست زمین قرار گرفته است که میزان فرونشست زمین در سلماس در منطقه لکستان کاملا محسوس است.
رئیس اداره امور اب سلماس هم گفت : در دشت سلماس ۸۳۰ چاه عمیق و نیمه عمیق در حال فعالیت هستند که آب های زیرزمینی توسط این چاه ها پمپاژ میشوند
آقای باقری گفت؛ پمپاژ،بی رویه اب و برداشت های غیر مجاز اتفاق افتاده باعث شده که دشت سلماس به وضعیت فوق بحرانی فرونشست کشور مواجه شود .
او افزود: در این راستا افت متوسط ابخوان حدود ۱۸ سانتی متر و سالیانه در حدود ۵ میلون متر مکعب کسری مخزن داریم
میرحاجی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد سلماس نیز به راهکارهای جلوگیری از فرونشست زمین اشاره کرد و گفت : توسعه طرح های آبیاری نوین ،پرکردن چاه های کشاورزی غیر مجاز و مدیریت بهینه مصرف آب می تواند نقش مهمی در عدم فرونشست زمین در دشت های سلماس باشد .