آمارها نشان می دهد که همزمان با سرد شدن هوا، مصرف گوشت شتر در ایران افزایش می یابد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نتایج طرحهای آمارگیری مرکز آمار کشور نشان میدهد که از ابتدای پائیز امسال و همزمان با سردتر شدن هوا، مصرف گوشت شتر در ایران افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش، در مهرماه امسال ۲ هزار ۲۶۶ نفر شتر در کشتارگاههای رسمی کشور ذبح (پِی) شدند که نسبت به مهرماه پارسال ۶ درصد افزایش داشته است.
در آبان ماه نیز، مصرف گوشت شتر افزایش یافته و به ۲ هزار و ۲۶۸ نفر رسید.
این رقم اگرچه نسبت به ماه مشابه پارسال ۹ درصد کمتر است،، اما نسبت به مهر امسال، اندکی افزایش را نشان میدهد.
در آذرماه و همزمان با سردتر شدن هوا، مصرف گوشت شتر که در قاموس طب سنتی طبع گرم دارد، بیشتر از ماه قبل شده و به ۲ هزار و ۳۷۱ نفر رسیده است.
میانگین وزن شترها در این ماهها افزایش یافته و از حدود ۱۸۵ کیلوگرم به ۱۸۹ کیلوگرم رسیده است.
بر اساس برخی از آمارها، در ایران دستکم ۱۵۰ هزار نفر شتر موجود است که حدود نیمی از آنها در در سیستان و بلوچستان نگهداری می شوند.
علاوه بر گوشت شتر، شیر و چربی کوهان این مخلوق باوقار نیز مصرف غذایی و دارویی دارد و پشم و پوست آن هم مورد استفاده قرار می گیرد.
گوشت و شیر شتر نسبت به سایر دام ها چربی کمتری دارد.