رئیس مرکز خدمات اجتماعی و مراقبت بعد از خروج استان یزد، گفت: برای تمامی زندانیان استان یزد شتغل ایجاد شده است.
وی افزود: از مهمترین این حمایتها پرداخت وام اشتغال بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی به آنان جهت ایجاد اشتغال است.
رئیس مرکز خدمات اجتماعی و مراقبت بعد از خروج استان یزد با بیان اینکه که بانکهای عامل جهت اعطای وام خود اشتغالی به زندانیان آزاد شده را مرکز تعیین میکند، افزود: از ابتدای سال تاکنون به ۴۱ زندانی آزاد شده استان با عاملیت «بانک سپه، صادرات و صندوق کار آفرینی و…» وام اشتغال پرداخت شده است.
کوزه گران در خصوص نظارت بر راهاندازی و ایجاد اشتغال پس از پرداخت وام اشتغال، بیان کرد: بانکهای عامل و اداره زندانهای استان، بر هزینه کرد این تسهیلات نظارت دارند و مرکز مراقبت استان نیز ایجاد اشتغال این افراد را بصورت ماهیانه بازدید و رصد میکند.
رئیس مرکز خدمات اجتماعی و مراقبت بعد از خروج استان یزد با اشاره به اینکه امکان بازگشت به زندان افرادی که وام اشتغال دریافت میکنند، ۵ درصد است، افزود: در حالی که در بررسیها مشخص میشود که احتمال بازگشت مجدد افراد آزاد شده به زندان حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد است.
وی با اشاره به ۲ سال حمایت مرکز مراقبت پس از آزادی از زندانیان، افزود: علاوه بر بازدید از محل زندگی زندانیان پس از آزادی، با «اهدای سبد کالا، تشکیل اردوهای تفریحی و کلاسهای آموزشی و رایزنی با کارخانهها و مراکز کاریابی برای اشتغال» نیز از این افراد و خانوادههای آنان حمایت میشود.
کوزه گران با اشاره به اینکه یزد جزو استانهایی است که ۱۰۰ درصد زندانیانی که برای آنها ایجاد اشتغال شده و مشغول به کار هستند، تصریح کرد: در حال حاضر در استان یزد واحدهای تولیدی به مرکز برای معرفی نیروی کار اعلام نیاز میکنند، اما نیرویی برای معرفی نداریم، زیرا تمامی زندانیان استان شاغل هستند.
رئیس مرکز خدمات اجتماعی و مراقبت بعد از خروج استان یزد با اشاره به رایزنیهای بنیاد تعاون و اداره کل زندانهای استان با واحدهای تولیدی برای اشتغال زندانیان در گذشته، افزود: یزد یک شهر صنعتی با کارخانههای تولیدی زیاد است که خوشبختانه باتوجه به وجود این کارخانهها زندانیان مهارت دیده بیکار نمیمانند.
وی با اشاره به اینکه حمایت ۲ ساله از زندانیان پس از آزادی در اساسنامه سازمان مراقبت قید شده است، افزود: بلافاصله زندانیان پس از آزادی و با تشکیل پرونده تحت حمایت مرکز مراقبت قرار میگیرند و حتی برای فرزندان این افراد «کلاسهای اوقات فراغت و برای همسرانشان کلاسهای خیاطی، قلاببافی، عروسکدوزی و…» تشکیل میدهیم، و با توجه به تاکید سازمان زندانها موظف هستیم تا از زندانیان نیازمند حمایت کنیم.