نخستین بار در زمینهای شالیزاری مازندران با استفاده از قفس پرورش متراکم ماهی قزل آلا انجام گرفت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، کشاورز مازندرانی پس از برداشت برنج در کشت اول و دوم اقدام به پرورش ماهی قزل آلا کرد.
در این شیوهی کشت که ماهی قزل آلا به صورت متراکم و در قفس پرورش داده میشود مزرعه دو و دو دهم هکتاری برنج، از اواخر آبان ماه به عمق یک و نیم متر زیر آب رفته و بچه ماهیان قرل آلا به وزن ۷۰ گرم در ان رها سازی میشود.
سید حسین دریاباری کشاورز پیشرو و مبتکر این طرح با بیان اینکه ماهیان پس از دوره پرورش ۶ ماهه در ماههای فروردین و اردیبهشت برداشت و روانه بازار میشوند گفت:پرورش برنج در این زمینها پس از برداشت ماهی، به دلیل غنی بودن خاک از فضولات آبزیان بدون نیاز به کودهای شیمیایی انجام میپذیرد.
به گفتهی دریاباری آب مورد نیاز در این روش از حق آبه زمین کشاورزی و آب سرچشمههای مسیر استفاده شده و پس از پایان عملیات پرورش ماهی آب این زمین رها سازی شده و در اختیار ۲۵ هکتار از زمینهای کشاورزی پایین دست مزرعه ۹ قرار میگیرد.
محصور بودن مزرعه به وسیله قفس، جلوگیری از تلفات بالای ماهیان قزل آلا در صورت قطعی برق، خسارت اندک در صورت بروز سیلاب و امکان تغییر کاربری مزرعه پرورش ماهی برای کشت برنج، پس از برداشت آن با جمع آوری قفسها از مهمترین مزایای پرورش متراکم ماهیان قزل آلا در قفسهای شالیزار است.
همچنین پس از پایان دوره پرورش ماهی، آب مزرعه رها سازی و در اختیار ۲۵ هکتار از زمینهای پایین دست برنج قرار می گیرد.
پیش بینی میشود امسال از ۶ قفس پرورشی این مزرعه ۲۵ تن ماهی قزل آلا برداشت شود.
زینب دیوارگر گزارش می دهد