بیش از ۳۰ درصد واحدهای صنفی در مهاباد بدون پروانه فعالیت میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد؛ سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان مهاباد گفت: بیش از ۳۰ درصد واحدهای صنفی این شهرستان شامل سه هزار واحد بدون پروانه و شناسنامه در سطح شهرستان فعالیت میکنند.
حامد رمضانی افزود: بخش عمده واحدهای بدون پروانه مربوط به مغازه های واقع در بازارچه های تاناکورا (فروش البسه استوک و دسته دوم خارجی) شهرستان هستند که برای پروانهدار کردن آنها راهکارهایی از جمله استعلام از اتاق اصناف برای گازرسانی دردستور کار قرار دارد.
رمضانی گفت: امکان حمایت و ارائه خدمات به مغازههای بدون پروانه کسب که در حوادث غیرمترقبه دچار زیان و آسیب میشوند، فراهم نیست و بر این اساس از تمام مغازهداران تقاضا میشود نسبت به ثبتنام برای دریافت پروانه کسب مغازه خود اقدام کنند.
وی، با اشاره به اینکه با تسهیل شرایط صدور پروانه کسب واحدهای صنفی میتوان گام جدی در این خصوص برداشت و از تخلفات و بی قانونیها جلوگیری کرد، افزود: تاکنون هشت هزار و ۲۲۰ مغازه درسطح این شهرستان پروانه و شناسه خود را کسب کردهاند و پروانه ۵۵۵ واحد نیز باطل شده است.
رمضانی، در خصوص وضعیت واحدهای اقتصادی شهرستان هم اظهار کرد: هم اکنون از ۱۲۴ واحد اقتصادی این شهرستان ۷۸ واحد با اشتغالزایی یکهزار و ۸۶۰ نفر فعال بوده و ۴۶ واحد نیز به صورت غیرفعال یا فصلی هستند.
سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان مهاباد، درخصوص عمده مشکلات واحدهای تولیدی این شهرستان گفت: اختصاصنیافتن تسهیلات با نرخ پایین، استفاده نکردن از ظرفیت بنیاد برکت، ستاد اجرایی حضرت امام و بنیاد مستضعفان برای مشارکت در سرمایهگذاری، تأمین مواد اولیه و هزینه بالای حمل و نقل در کنار بحث مالیاتی و نبود زمین برای سرمایه گذاری از عمده مشکلات این بخش است.
رمضانی اضافه کرد: دولت با حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی و احیای واحدهای راکد و نیمهفعال، اجرای طرحهای رونق و رفع موانع تولید، ارائه بستههای حمایتی و تسهیلات به صنایع کوچک و متوسط و طرح اشتغال فراگیر، راهبرد حمایت از تولید داخلی را در دستور کار خود قرار داده است.