معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم گفت: تلاش های بسیاری صورت گرفته تا از مجموع بودجه آموزش عالی کشور، سه درصد به صورت کامل به حوزههای فرهنگی اختصاص پیدا کند و روسای دانشگاهها موظف به تخصیص این بودجه هستند.
به گزارش خبر گزاری صدا و سیما و به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، دکتر علی خطیبی در پنجاه و هشتمین اجلاس معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور که در مشهد برگزار شد، گفت: از ابتدا تکلیف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به معاونت اداری، مالی و مدیریت منابع این بوده که به بخش فرهنگی توجه ویژه شود و این تأکید به حدی بود که حتی مقرر شد تا سه درصد بودجه دانشگاهها متمرکز بر برنامههای فرهنگی باشد.
خطیبی افزود: دلیل این دستور، این بود که اگر شما بر سرفصلهای فرهنگی هزینه نکنید، مجبور میشوید که خیلی زود برای سرفصلهای دیگری چندین برابر بیشتر هزینه کنید. نمونه این ماجرا را در مسئله اغتشاشات اخیر مشاهده کردیم؛ همینکه تعطیلی بیش از دوساله دانشگاهها به خاطر کرونا، شرایطی را رقم زد که پس از تحمیل هزینههای سنگین به مراکز آموزش عالی، زمینه برای بروز اغتشاشات و ناآرامیهایی فراهم شد که بدون شک اگر در آن مدت بر روی مسائل فرهنگی هزینه میشد، ابعاد و تبعات غیرقابل پیشبینی آن برای دانشگاهها بهمراتب کمتر بود.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم ضمن ابراز امیدواری از تصویب طرح تخصیص پنج درصد اعتبار دانشگاهها برای مسائل فرهنگی در سال 1402 خاطرنشان کرد:، طبق تأکید وزیر عتف، تلاش های بسیاری صورت گرفته تا از مجموع بودجه آموزش عالی کشور، بخشی به مقدار مشخص و به صورت کامل به سرفصل های فرهنگی اختصاص پیدا کند و از سال آینده در مسیر درست به مرحله اجرا برسد.
وی ادامه داد: شرایط امروز، از همه نظر روشن است و اگر مدیران فرهنگی لحظهای دست از کار بردارند، دشمن در همان نقطه به کشور آسیب خواهد زد. مدیر فرهنگی ما نباید خواب به چشم داشته باشد، زیرا اکنون این عرصه، خط مقدم تقابل با دشمنی است که از حمله نظامی و اقتصادی سرخورده شده و تمام توانش را بر این موضوع متمرکز کرده است.
خطیبی تصریح کرد: مسئولیت اساسی مدیران فرهنگی در دانشگاهها این است که مدافع پیشرفتها و تبیینکننده دستاوردهای نظام در 44 سال اخیر باشند. اگر مدیران فرهنگی ما سفیران ترویج غرور ملی در دانشگاهها نباشند، دشمن به گونه دیگری این مسائل را روایت خواهد کرد. وی تأکید کرد: اینها حقیقت است؛ آن هم برای کشوری که زمانی در تحریم سیم خاردار بود اما اکنون به فناوری موشکهای نقطه زن رسیده است و باید این مبانی و دستاوردهای بیشمار موجود در قالب جهاد تبیین، موردبررسی و تحلیل قرار بگیرد.