رئیس سازمان هیئات و تشکلهای دینی از برگزاری دوره معرفت و مهارتافزایی هیئات و تشکلهای دینی در ۱۰ پهنه کشوری شامل استانهای مختلف خبر داد.
وی اظهار داشت: در واقع مخاطبان دوره معرفت و مهارت افزایی هیئات و تشکلهای دینی مجموعههایی هستند که پیش از اینکه به مراسم و مناسک مذهبی و عمومی خود بپردازند، به نهادهای اجتماعی تبدیل شدهاند.
باباخانی ادامه داد: این هیئتها و تشکلها از هیئت به عنوان موتور محرک استفاده می کنند و به سایر امور اجتماعی و فرهنگی نیز میپردازند. این دقیقا همان چیزی است که ما در مهرواره هوای نو به دنبال آن بودیم. این مجموعههای دینی به موجب اینکه در حال ورود به میدانهای متفاوت هستند، نیازمند یک سری محتوای شکلی نیز خواهند بود که در این راستا باید به این مجموعهها کمک کنیم.
رئیس سازمان هیئات و تشکلهای دینی اضافه کرد: البته برخی مجموعهها این کار را آغاز کردهاند که در این زمینه به آنها کمک خواهیم کرد. برای برگزاری این دوره به واسطه اینکه میخواهیم تمرکززدایی از مرکز انجام شود، ۱۰ پهنه در کشور انتخاب شده و چند استان در یک پهنه قرار گرفتهاند. در هر پهنه نیز یک استان به عنوان محور قرار می گیرند و استادانی از استان و مرکز و همچنین شخصیتهای ملی برای این دورهها اعزام خواهند شد.
وی افزود: این دورهها به صورت حضوری و غیر حضوری برگزار خواهد شد و برنامه اولیه این دوره نیز در یک اردوی دو روزه برگزار میشود. اولین برنامه این دوره نیز اواخر بهمن در پهنه جنوب کشور و به مرکزیت استان فارس و شهر شیراز برگزار میشود. پهنه جنوب این دوره شامل استانهای فارس، هرمزگان، خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد و چهارمحال و بختیاری است.
ارائه محتوا به تشکلهای دینی
باباخانی اضافه کرد: در هر کدام از پهنههای تعریف شده برای این دوره، دورهها به صورت مستقل برگزار میشود و تا پایان خرداد سال آینده نیز دوره ابتدایی طرح انجام خواهد شد. همچنین، در ادامه برگزاری این دوره نیز یک برنامه شش ماهه خواهیم داشت که محتواهای مورد نظر را در این دوره در اختیار مجموعهها و تشکلهای دینی قرار خواهیم داد.
رئیس سازمان هیئات و تشکلهای دینی تصریح کرد: تفاوت این دوره با سایر دورهها این است که این دوره ویژه تشکلهای فرهنگی و اجتماعی است. مدیران تشکلها، مسئولان تربیتی، بانوان و رسانهها در این دورهها حضور خواهند داشت. در فضای محتوا نیز دو بخش کلی مدنظر است که ابتدا مبانی نظری در دستور کار قرار دارد که به طور عمومی شامل حوزههای معرفتی خواهد بود. در این زمینه مبانی انقلاب اسلامی و مباحث مدیریتی در اختیار مجموعهها قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: همچنین در بخش دیگر نیز فعالیتهای عملی در حوزههایی همچون رسانه ، سواد رسانهای و حوزه تربیتی مدنظر قرار دارد. در این دورهها نیز مخاطبان از نظر مبانی تخصصی و عمومی با یکدیگر همافزایی خواهند داشت. در حوزههای مهارتی نیز سعی داریم کارهایی انجام دهیم تا ارتباط با نسل جوان و پاسخ به سؤالات آنها به خوبی انجام شود. همچنین برنامهریزی دقیقی درباره حوزه بانوان خواهیم داشت تا برنامههای این حوزه نیز به خوبی به مخاطبان ارائه شود.
باباخانی تصریح کرد: در حوزه هیئتها و تشکلهای دینی دارای سنتی غنی هستیم که در مواجهه با دنیای مدرن نیازمند بازتعریف است. نو شدن سنت به معنای تغییر سنت نیست، در واقع آنچه در متن سنت ما قرار دارد باید به نسل جدید و با شکلی نو ارائه شود.
رئیس سازمان هیئات و تشکلهای دینی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۱۴۰۰ مجموعه و تشکلهای دینی در این دوره ثبت نام کردهاند، گفت: پیشبینی میشود که این تعداد به بیش از پنج یا شش هزار مجموعه برسد که در نهایت تعداد ۱۵۰۰ تشکل و مجموعه از میان آنها برای اجرای طرح انتخاب خواهند شد. همچنین، مجموعه و تشکلهای دینی برای ثبت نام در این طرح میتوانند عدد ۸ را به ۱۰۰۰۴۶۱۵ ارسال و یا به نشانی www.roshdheyat.ir مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه در پایان برگزاری این دوره نیز به مجموعههای حاضر مدرک معتبر اعطا میشود، تصریح کرد: همچنین، این مجموعهها از حمایتهای مادی و معنوی سازمان تبلیغات اسلامی و بنیاد دعبل بهرهمند می شود و تسهیلات ویژهای به آنها اعطا خواهد شد.
این نشست همچنین با حضور حامد علامتی رئیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و حجتالاسلام متقیفر مدیرکل توسعه اجتماعی وزارت ورزش و جوانان برگزار شد.