معاون محیط زیست خراسان رضوی گفت:خشکسالیهای اخیر موجب شده که هر سال شاهد حضور گونههای کمتری از پرندگان مهاجر باشیم که به استان مهاجرت می کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، محمد عرفانی افزود: با توجه به تجربه سالهای گذشته، استان خراسان رضوی قابلیت میزبانی تا بیش از ۵۰ گونه از پرندگان مهاجر را دارد.
وی گفت: وجود پناهگاه و غذا در ماندگاری و انتخاب مقصد برای پرندگان مهاجر در خراسان رضوی بسیار مهم است.
معاون محیط زیست خراسان رضوی با اشاره به اینکه اهمیت پرندگان مهاجر در دنیا بسیار مورد توجه است افزود: اهمیت این موضوع تا بدان جاست که هر سال بیش از ۱۵ هزار شمارشگر عملیات سرشماری پرندگان مهاجر را در انجام میدهند.
عرفانی گفت: ۱۳ شهرستان از مجموع ۳۳ شهرستان استان دارای محدوده و منطقه لازم برای حضور پرندگان آبزی و کنار آبزی هستند که نحوه مشاهده و شمارش آنها با استفاده از تلسکوپ و دوربینهای چشمی صورت می گیرد.
وی افزود: سدها، رودخانهها، تصفیه خانهها و حتی آبگیرهای درون نیروگاهها شاهد حضور پرندگان مهاجر هستند که در برخی موارد به دلیل مسائل امنیتی، امکان حضور برای شمارش باید با کسب مجوز صورت بگیرد.
معاون محیط زیست خراسان رضوی گفت: این در حالی است که علاقه مندان می توانند در آبگیرها و رودخانههای استان حضور یافته و از دور و با امکاناتی مانند دوربین اقدام به مشاهده این پرندگان زیبا بکنند.
معاون محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: زمستان گذرانی پرندگان و در مورد برخی گونهها حتی جوجهآوری نیز طی مدت ماندگاری در این مناطق انجام می شود و همین امر ضرورت حفاظت از آنها را افزایش می دهد.
عرفانی گفت: اواخر دیماه و بهمن ماه بهترین زمان برای مشاهده پرندگان مهاجر در استان خراسان رضوی است و باید از این فرصت محدود نهایت بهره را برد.
وی افزود: از جمله گونههای پرنده قابل مشاهده در استان می توان به درنا، انواع اردکها، پلیکان، حواصیل، انواع گونههای غاز و پرستوهای دریایی اشاره کرد اما بیشترین جمعیت حاضر را معمولا اردک ها تشکیل میدهند.