دبیر علمی همایش ملی حکمرانی اسلامی گفت: بیش از ۷۶ چکیده مقاله به دبیر خانه همایش رسید و در نهایت ۲۰ مقاله انتخاب شد که در دو جلد فصل نامه آئین حکمرانی گردآوری شده است.
دبیر علمی همایش ملی حکمرانی اسلامی در این همایش گفت: در چند دهه گذشته در اندیشه غربی حکمرانی خوب مورد توجه قرار گرفته و عرصه های گوناگون اندیشه ورزی سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را طی کرده است.
حجتالاسلام سیدباقری افزود: برهمین اساس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی همانند بسیاری از مراکز دغدغه مند در حوزه اندیشه اسلامی نمی تواند نسبت به آن چه که در دنیای امروز می گذرد، بی تفاوت گذر کند بنابراین دغدغه حکمرانی اسلامی در پژوهشکده نظام های اسلامی مورد توجه قرار گرفت و بیش از یک سال برگزاری این همایش را پی گیری کردیم.
وی اظهار کرد: در این ارتباط حدود 30 نشست علمی و کرسی ترویجی برگزار کرده ایم و در فراخوان مقاله ای که منتشر شد دبیرخانه همایش بیش از 76 چکیده مقاله دریافت کرد و در نهایت 20 مقاله انتخاب شد که در دو جلد فصل نامه آئین حکمرانی و مجموعه مقالات همایش گردآوری شده است.
دبیر علمی همایش حکمرانی اسلامی تصریح کرد: این همایش در جستجوی دستیابی به الگوی مطلوب در این قلمرو و تبین ماهیت و مولفه های حکمرانی اسلامی و جستجوی اندیشه ورزی امام و مقام معظم رهبری در این حوزه فکری و معرفتی است.
حجتالاسلام سیدباقری گفت: تلاش کرده ایم در رویکردی مقایسه ای بتوانیم نگاه انتقادی و نقادانه اندیشمندان مسلمان را نسبت به حکمرانی خوب محقق کنیم.
وی افزود: حکمرانی را محدود به یک رشته نکرده ایم، حکمرانی در عرصه سیاسی، اقتصادی، حقوقی، فقهی، اخلاقی، مدیریتی و عرصه های مختلف در این قلمرو قرار می گیرد به خصوص حکمرانی مجازی را مورد توجه قرار داده ایم و نشست هایی در این زمینه برگزار شد.
دبیر علمی همایش ملی حکمرانی اسلامی اظهار کرد: برای رسیدن به نگرش عمومی، تلاش و تکاپویی لازم است و چاره ای نداریم مهمان ناخوانده ای به نام حکمرانی خوب و اندایشه های دیگران ازغرب و از قلمروها و مکاتب جغرافیایی دیگر وارد حوزه جهان اسلام و ایران اسلامی شده است ، باید در مقابل آن بیاندیشیم و فکر و چاره سازی کنیم. این نگاه و نگرش می تواند به کارآمدی و روزآمدی نظام اسلامی که حاصل خون شهیدان است کمک و یاری کند.
در این همایش آیت الله کعبی عضو مجلس خبرگان نیز اظهار کرد: متناسب با وضعیت فعلی کشور، حکمرانی در مقام اجرا و عمل یک پیش نیازهایی دارد و سازماندهی و شبکهسازی برای تحقق اهداف، وظایف و ماموریتهای حکومت دینی لازم است.
همچنین حجت السلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز به بیان دیدگاههای خود در تبیین حکمرانی اسلامی پرداخت و در نشست علمی با حضور دکتر محمود حکمت نیا، استاد نجف لک زایی واستاد محمدجواد ارسطا نیز ویژگی های حکمرانی اسلامی را تبیین کردند.