یک مرکز بین المللی اعلام کرد:یک سوم مردم مصر زیر خط فقرند و یک سوم دیگر در معرض فقیر شدن قرار دارند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از العهد، نتایج یک پژوهش بین المللی نشان میدهد یک سوم مردم مصر زیر خط فقر زندگی میکنند و یک سوم دیگر نیز در معرض فقیر شدن هستند.
پایگاه خبری العهد با انتشار تصاویر گرافیکی درباره مصر اعلام کرد مرکز بین المللی پژوهشهای غذایی با بررسی شش هزار خانواده مصری، در گزارشی اعلام کرد پول مصر (لیر) نیمی از ارزش خود را در برابر دلار از دست داده است. از ماه مارس ۲۰۲۲ میلادی ۸۴ درصد خانوادهها توانایی پرداخت اقساط وامهای خود را ندارند و ۸۵ درصد از خانوادههای مصری نیز از این زمان، میزان مصرف گوشت را کاهش دادنده اند. ۷۵ درصد از خانوادههای فقیر هم اعلام کرده اند میزان مصرف مرغ و تخم مرغ را کاهش داده اند. ۷۰ درصد از خانوادهها به غذاهای با کیفیت پایین روی آورده اند. ازین رو، پیش بینی میشود کیفیت نظام غذایی مصریها پایین بیاید. ۲۴ درصد از خانوادهها مصرف نان غیر یارانهای را کاهش دادند. ۶۵ درصد از خانوادهها نیز اعلام کرده اند مهمترین علت کاهش مصرف مواد غذایی، افزایش قیمت آنهاست. قیمت مواد غذایی به میزان ۳۷.۹ درصد افزایش یافته است.
مصر با بالاترین میانگین تورم سالیانه در پنج سال اخیر روبروست به طوری که میانگین تورم سالیانه از ژانویه تا نوامبر ۲۰۲۲ میلادی از ۶ درصد به ۱۹ درصد افزایش یافت. البته میانگین تورم برخی مواد غذایی مانند نان و حبوبات تقریبا چهار برابر بیشتر بوده است. ۴۷ درصد از خانوادهها به طور کلی مصرف مواد غذایی را کاهش داده اند. درصد بالایی از خانوادهها هزینههای بهداشتی (۴۳ درصد) و هزینههای آموزشی (۲۵ درصد) را کاهش داده اند. یک سوم ساکنان مصر زیر خط فقر هستند و یک سوم دیگر از مردم مصر در معرض فقیر شدن قرار گرفته اند.
در این تصاویر همچنین اعلام شد خطرات تاخیر در پرداخت بدهیهای خارجی مصر افزایش یافته است. بدهیهای خارجی مصر از اواسط ۲۰۱۳ از ۴۳.۲ میلیارد دلار به ۱۵۷.۸ میلیارد دلار در مارس ۲۰۲۲ رسیده است.