مجوز ایجاد ۲ پایانه صادراتی همجوار با شهرکهای صنعتی چناران و خیام در نیشابور با سرمایه گذاری بخش خصوصی در استان صادر شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی،معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: ایجاد ۲ پایانه صادراتی مزبور در راستای تسهیل بازاریابی برای واحدهای تولیدی در کشورهای مقصد صادراتی و کاهش هزینه های این بخش برای صادرکنندگان است.
اباالفضل چمندی با اشاره به مصوبات نشست کارگروه توسعه صادراتی خراسان رضوی افزود: ایجاد ۲ پایانه صادراتی مزبور در راستای تسهیل بازاریابی برای واحدهای تولیدی در کشورهای مقصد صادراتی و کاهش هزینه های این بخش برای صادرکنندگان است.
وی گفت: بنگاه های اقتصادی مستقر در شهرکهای صنعتی به دلیل اینکه اغلب کوچک هستند، شاید فرصت کافی برای بازاریابی محصول خود در کشورهای مقصد صادراتی را نداشته باشند از این رو پایانه های صادراتی می توانند کار بازاریابی را برای این بنگاه ها یا واحدهای تولیدی در کشورهای مختلف انجام دهند.
چمندی افزود: بازاریابی محصولات توسط پایانه های صادراتی در کشورهای مختلف می تواند هزینه های بخش تولید را کاهش دهد و بستر گسترده تری برای صادرات محصولات داخلی خراسان رضوی را فراهم کند.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: زمانی که یک پایانه صادراتی در محدوده شهرک صنعتی ایجاد می شود، دفاتر گمرکی نیز در آن محدوده مستقر شده و گمرک می تواند در همان محل تشریفات گمرکی را برای کالاهای صادراتی انجام دهد تا دیگر نیازی به طی مسافت از شهری به شهر دیگر از سوی تولیدکننده یا صادرکننده برای انجام تشریفات گمرکی نباشد.
چمندی با اشاره به سایر مصوبات نشست کارگروه توسعه صادرات خراسان رضوی افزود: در این نشست برنامه های حوزه تجارت خارجی استان تا پایان سال بررسی و مقرر شد نمایشگاهی با محوریت خراسان رضوی در کشور تاجیکستان اواخر بهمن ماه جاری برگزار شود.
او ادامه داد: از سوی دیگر اعزام هیاتهای تجاری از خراسان رضوی به کشورهای عضو پیمان شانگهای نیز مورد توجه اعضای این کارگروه قرار گرفت تا در این خصوص برنامه ریزی لازم انجام گیرد.
۵۰ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب در استان خراسان رضوی وجود دارد که از این تعداد ۲۹ واحد شهرک صنعتی و ۲۱ واحد ناحیه صنعتی است. از مجموع این تعداد ۲۶ شهرک صنعتی و ۱۴ ناحیه صنعتی فعال بوده و واگذاری زمین در آنها در حال انجام است.