رییس کمیته امداد امامخمینی (ره) کشور دربم گفت: روند اشتغال و ایجاد فرصتهای شغلی برای مددجویان این نهاد در استان شتاب میگیرد.
به گزارش خبرگزاری صداو سیمای مرکز کرمان ، بختیاریی افزود: امسال ۲۴ هزار فرصت شغلی با ۱۲۵۰ میلیارد تومان وام قرض الحسنه در استان در نظر گرفته شده است.
وی در سفر به شهرستانهای شرقی استان کرمان و در جمع خبرنگاران افزود: مابقی مسکن مددجویان روستایی نیز تا پایان سال ۱۴۰۲ تحویل خواهد شد و پیش بینی شده در سراسر روستاهای کشور در صورتیکه اتفاق جدیدی رخ ندهد، مددجویان با جمعیت خانواده بالای ۲ نفر فاقد مسکن نخواهیم داشت.
وی با اشاره به افزایش وامهای اشتغال مددجویان تصریح کرد: در بودجه ۱۴۰۲ این موضوع پیش بینی شده، اما این مهم در دست و اختیار ما نیست و معتقدیم با ۱۵۰ میلیون تومان نمیتوان در بحث تولید موفق بود و به دنبال افزایش مقدار وام هستیم.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه بیشتر مددجویان در بخش ضمانت وام با مشکل مواجه میشوند تصریح کرد: صندوق ضمانت اشتغال در بودجه ۱۴۰۱ مجلس تصویب و همچنین هیات مدیره صندوق به بانک مرکزی معرفی شده است که تا قبل از پایان سال راه اندازی خواهد شد.
وی تاکید کرد: اولویت پرداخت وام با بانوان سرپرست خانوار است که در صورت نداشتن ضامن کمیته امداد از محل صندوق ضمانت اشتغال، ضامن وی خواهد شد.
بختیاری با اشاره به سفرش به کرمان بیان کرد: از جمله برنامههای حضور در استانها بازدید از فعالیتهای اشتغال آفرینی و مهارت آموزی است و این استان در بخش اشتغال دارای رتبه در سطح کشوری است.
وی ادامه داد: سال گذشته ۱۲ هزار و ۷۰۰ فرصت شغلی برای کمیته امداد استان کرمان در نظر گرفته شده بود که بیش از ۱۵ هزار ۹۰۰ فرصت شغلی با ۵۴۰ میلیارد تومان وام قرض الحسنه در این استان ایجاد شد.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: امسال با توجه به زمینههای خوبی که در سطح استان کرمان برای اشتغال وجود دارد برای سال ۱۴۰۱، تعداد ۲۴ هزار فرصت شغلی با یک هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان وام قرضالحسنه در نظر گرفته شد، که خوشبختانه تا پایان دی ماه امسال ۱۸ هزار و ۸۰۰ فرصت شغلی با ۸۷۰ میلیارد تومان وام قرضالحسنه ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه کمیته امداد، مواد اولیه و دار قالی را در اختیار مددجو قرار میدهد خاطر نشان کرد: یکی از ویژگیهای که در استان کرمان و بخصوص شهرستان بم وجود دارد بحث مهارت آموزی و بافندگی است و با توجه به اینکه فرش کمیته امداد با مهارتهای لازم بافته میشود و ثبت جهانی شده است، میتواند در بازارهای جهانی حضور داشته باشد.
بختیاری بیان کرد: از ویژگیهای اشتغال ما وجود راهور شغلی است که در دورههای لازم فعالیتهای آموزشی را به مددجویان انتقال میدهد و گواهی مهارت به مددجو داده میشود و با توجه به اینکه در سراسر کشور ۵۱ درصد خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد خانم هستند، رویکرد ما ایجاد اشتغال خانگی است.
وی افزود: در برخی مناطق کشور از پشم گوسفند استفاده نمیشود، اما با تدبیری که راهور شغلی در شهرستان بم ایجاد کرده پشمهای گوسفند را جمع آوری و به نخ تبدیل کرده و سپس به جوراب و کفش تبدیل میکند که این تولیدات در کشورهای دیگر به فروش میرسد.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) اظهار داشت: اشتغال آفرینی خانگی کمیته امداد در بخش بروات استان کرمان توفیقات خوبی داشته و توانسته مهارت آموزی موفقی داشته باشد.
وی با اشاره به مشکل کمبود نیروی انسانی در این نهاد بیان کرد: در مجموع کمبود نیروی انسانی نداریم، اما نیروی انسانی ما نامتوازن است، بصورتیکه در یک منطقه محروم یک مددکار شاید یک هزار پرونده داشته باشد، اما مددکاری در مرکز استان ۲۰۰ پرونده دارد.
وی در سفر به بخش نگین کویر فهرج هم گفت: در مورد مسکن برنامه ریزهایی صورت گرفته و اقداماتی شروع شده امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۲ همه مددجویان تا پایان سال ۱۴۰۲ صاحبخانه میشوند
بختیاری در زمینه ایجاد فضاهای تربیتی در بخش نگین کویر گفت: برای احداث یک سالن در محل کمیته امداد امام خمینی (ره) و فعالیتهای فرهنگی برای مددجویان و غیر مددجویان درخواست داشتند که قرار شد با کمک خیرین سالن را در این منطقه احداث کنیم