عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: آمارهای مقایسهای نشان میدهد که کشاورزی سنتی بعد از پیروزی انقلاب به سمت صنعتی شدن پیش رفته است.
در همین رابطه علیرضا نظری میهمان تلفنی برنامه بود و گفت: در سال ۵۷ جمعیت کشور حدود ۳۶ میلیون نفر بود که ۳۱ درصد جمعیت در شهر و ۶۹ درصد جمعیت در روستا زندگی میکردند. با وجود غلبه جمعیت روستایی به جمعیت شهری، کل تولید کشاورزی ایران ۲۶ میلیون تن بود که از این رقم ۳.۵ میلیون تن تولیدات باغبانی، ۲۰ میلیون تن محصولات زراعی و ۲.۵ میلیون تن دام و طیور و ۵۰ هزار تن تولیدات شیلات بودند.
وی افزود: طبق آمار سال ۹۸ کل تولیدات کشور ۱۲۲ میلیون تن برآورد شد که از این رقم ۲۲ میلیون تن محصولات باغبانی، ۸۴ میلیون تن تولیدات زراعی، ۱۸ میلیون تن تولیدات دام و طیور و حدود یک میلیون تن شیلات بودند. این پیشرفتها در تولید محصولات کشاورزی بعد از انقلاب در شرایطی به وجود آمده است که نسبت جمعیت شهری به جمعیت روستایی در قیاس با سال ۵۷ تقریبا جابه جا شده است و غلبه جمعیتی امروز با شهرنشینان است. ضمن آنکه طی دهههای اخیر کشور با کاهش نزولات آسمانی و خشکسالیهای فزاینده مواجه بود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: مرمت احیای قنوات، توسعه کشت گلخانه ای، توسعه آبیاری قطره ای، گسترش صنایع تبدیلی و استفاده از ظرفیت تشکلهای تعاونی، توسعه خدمات دامپزشکی و گیاه پزشکی، راه اندازی بیمه محصولات کشاورزی و احداث سردخانه برای نگهداری محصولات از جمله پیشرفتهایی است که بعد از انقلاب در حوزه اقتصاد کشاورزی شاهدش بودیم. البته تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم، اما همین مصادیق نشان میدهد که چطور کشاورزی سنتی دوره رژیم پهلوی ظرف ۴۴ سال بعد از پیروزی به سمت صنعتی شدن پیش رفت.