هزارو ۹۶۳ اثر تاریخی در خراسان رضوی ثبت شده و این در حالیست که اولین اثر ثبت شده استان در سال ۱۳۱۰ و مربوط به چهار طاقی یا آتشکده " بازههور" مربوط به عهد ساسانی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی،مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی با اشاره به اینکه باید پیشینه برخی از آثار تاریخی برای مردم به درستی بیان شود، گفت: وجود تعداد زیاد حمامهای تاریخی در شهر مشهد به دلیل توجه زائران به پاکیزگی است و اینکه بعد از طی مسافت های طولانی، گرد و غبار سفر را از تن خود پاک کنند و با انجام، غسل زیارت در بارگاه منور رضوی حضور پیدا کنند.
سیدجواد موسوی افزود: بسیاری از آثار تاریخی این شهر، به بارگاه رضوی ربط دارد، به طور مثال خانه تاریخی داروغه در طول سال یک ماهه وقف رایگان برای زائران یزدی بوده است.
وی گفت: هزارو ۹۶۳ اثر تاریخی در استان خراسان رضوی ثبت شده است و این در حالی است که اولین اثر ثبت شده این استان در سال ۱۳۱۰ و مربوط به چهار طاقی یا آتشکده " بازههور" مربوط به عهد ساسانی است.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی افزود: قبل از انقلاب اسلامی فقط ۱۰۱ اثر تاریخی در این استان شناسایی و به ثبت رسیده بود.
موسوی گفت: کمتر روستایی در سطح استان خراسان رضوی وجود دارد که از آثار تاریخی محروم باشد و وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان متولی و پاسدار حفاظت، احیاء و مرمت آثار و ابنیه تاریخی کشور توجه ویژه ای به روستاها دارد.