آلودگی هوا سالیانه بیش از سه میلیون و دویست هزار نفر را در جهان میکشد. طب سنتی راهکارهایی را برای مقابله با عوارض آلودگی هوا ارایه کرده است که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.
این یعنی مقدار زیادی هوا روزانه از ریه وارد شده و خارج می شود اگر این هوا مواد زائد و آلودگی داشته باشد ریه ها یعنی تنها منبع اکسیژن رسانی به بدن در معرض خطر انواع مواد آلاینده ای که در این نقل و انتقال از بدن ما می گذرد واقع می شود.
یک متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه بوییدن مواد خوشبو یکی از راهکارهای کاهش عوارض آلودگی هوا است گفت: در این خصوص بوییدن برخی از گلها توصیه می شود.
بوییدن مواد خوشبو یکی از راهکارهای کاهش عوارض آلودگی هوا است
برای این منظور، کافور، نیلوفر، بنفشه و صندل در افراد گرممزاج و مشک، عنبر، لادن، میخک (قرنفل) و جوز بوا در افراد سردمزاج توصیه می شود.
وی افزود: هموطنان باید در این روزهای آلوده بوهای خوشی چون لیمو، پرتقال، سیب، به، زعفران، هل، دارچین، بهارنارنج، خیار، گل سرخ، گلاب و... را نیز مد نظر داشته باشند. بوهای خوش، اعضای رئیسه (قلب، مغز و کبد) را تقویت میکنند، شادیبخشبوده و توان عمومی بدن را افزایش می دهند.
همچنین پرهیز از فعالیتهای بدنی و ورزش سنگین و همچنین پرهیز از بیتحرکی نیز لازم است.
از ورود مواد زاید و سمّی دیگر، پرهیز از مصرف سیگار و قلیان، استفاده نکردن از حشرهکش در محیط، پرهیز از پختوپز بدون تهویۀ مناسب در آشپزخانه و...است.
کاهش مصرف غذا و نوشیدنی و پرهیز از پرخوری و برهمخوری، کاهش رطوبت بدن با مصرف بیشتر غذاهای خشکتری چون خشکبار، مغزها و...، پرهیز از خوردن غذاها و میوههای تر (آبدار) سریعالعفونت مانند غذاهای حاوی گوشت و روغن زیاد، شیرینی، ماهی، و در میوههانیز انگور، آلو، شفتالو، هندوانه، خربزه، خیار، و برخی از سبزیها توصیه می شود.
پرهیز از خوراکیهای افزاینده غلظت خون مانند گوشت گاو، عدس، بادنجان بهویژه میرزاقاسمی، گوشتهای صنعتی (سوسیس و کالباس)، کنسروها، غذاهای خمیری چون ماکارونی و لازانیا، غذاهای چرب و سنگین چون کلّهپاچه نیز ضرورت دارد.
همچنین از مصرف خوراکیهای یبوستآور مانند گوشت گاو و گوساله، سوسیس و کالباس، غذاهای خشک، عدسپلو، موز سفت، خرمالوی نارس و گس، میوههای ترش، سنجد نیز پرهیز شود. منبع /سایت بیتوته و خبرگزاری مهر