معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: گسترش آبیاری هوشمند در اولویت این وزارتخانه قرار دارد و در این راستا ۱۶ نقطه کشور به عنوان پایلوت انتخاب شده است.
به گفته نیازی شهرکی، ۱۶ نقطه در کشور به عنوان نمونه آزمایشی (پایلوت) انتخاب شده و با همکاری شرکتهای دانشبنیان و مراکز علمی و دانشگاهی آبیاری هوشمند در آنها اجرا میشود.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در خصوص اجرای آبیاری هوشمند بیان کرد: در این روش با استفاده از لوازم سنجش، شاخصهایی مانند رطوبت، اقلیم، جنس خاک و میزان بارندگی پایش شده و آبیاری با محاسبه دقیق و براساس نتایج این پایشها انجام میشود تا هدررفت آب به کمترین میزان برسد و بهرهوری منابع آبی افزایش یابد.
شهرکی کاهش هزینه تمام شده پروژههای آب و خاک را یکی دیگر از اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی اعلام و اضافه کرد: هنوز حدود ۵۰ درصد کانالهای انتقال آب در بخش کشاورزی، خاکی است که مباحثی مانند انتقال با لوله، استفاده از کانالهای بتونی و بتونی پارچهای به عنوان گزینههای جایگزین در حال پیگیری است.
به گفته این مقام مسئول، طرح ملی آبیاری سطحی نیز در دستور کار قرار دارد و با کمک شرکتهای دانشبنیان به دنبال کاهش مصرف برق پمپها هستیم. نیازیشهرکی تصریح کرد: در تلاشیم در کنار مجموعه اجرایی کشور با کمک دو مؤسسه علمی خاک و آب و فنی و مهندسی کشور و همچنین با کمک دانشگاهها بهرهوری آب را افزایش دهیم.