معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان کشور: شدت بیابانی شدن یا بیابان زایی، از شدت و سطح طرحهای بیابان زدایی، پیشی گرفته است.
در این همایش که در شهرستان بافق استان یزد برگزار شد، معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان کشور گفت: برای جلوگیری از تخریب سرزمین و بیابان زایی، لایحهای در دستور کار مجلس قرار گرفته که علاوه بر انسجام بخشی سازمانی در بدنه دولت، مشارکت مردمی را نیز مهم دانسته است.
حسن وحید افزود: کشور با بحرانهای زیست محیطی مانند خشکسالیها، کاهش توان سرزمین، فرسایش خاک، سیلخیزی و... مواجه شده که راهکار رفع آن، پررنگ شدن حضور و نقش مردم در طرحهای بیابان زدایی است.
وی خاطرنشان کرد: در کشور بیش از ۳۰ میلیون هکتار، عرصههای بیابانی وجود دارد که حدود ۱۴ میلیون هکتار آن، کانونهای بحران است.
معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان تصریح کرد: در سال حدود ۳۰۰ هزار هکتار طرحهای بیابان زدایی در حال انجام است، ولی سطح بیابانی شدن در کشور حدود یک میلیون هکتار است.
وحید ادامه داد: در کشور اعتبارات در این زمینه کم است مثلاً در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۰۰ میلیارد تومان بوده که نسبت به سطح وسیع عرصههای بیابانی، عدد قابل توجهی نیست.
گفتنی است در همایش یاد شده، مسئولان آبخیزداری و امور بیابان ۲۲ استان کشور شرکت داشتند.