انجمن ملی کشاورزان انگلیس اعلام کرد از سال ۲۰۱۹ و پس از جدایی این کشور از اتحادیه اروپا هفت هزار شرکت فعال در بخش کشاورزی از این کشور خارج شده اند .
انجمن ملی کشاورزان انگلیس، افزایش هزینههای تولید محصولات کشاورزی پس از خروج این کشور از اتحادیه اروپا به ویژه پس از جنگ اوکراین و نیز کمبود نیروی انسانی را از جمله عوامل فرار شرکتهای فعال در بخش کشاورزی از انگلیس اعلا کرد.
بنا بر اعلام این انجمن، جنگ اوکراین با بالا بردن بهای انرژی و نیز افزایش بی سابقه بهای کود شیمیایی که روسیه تولید کننده عمده ان است موجب بدتر شدن این شرایط شده است.
به گفته شماری از کارشناسان، کشورهای غربی با تحریم روسیه علاوه بر افزایش بهای انرژی، قیمت انواع کود شیمایی را نیزبه طور بی سابقهای بالا برده اند که پیامدهای ان با افزایش هزینههای تولید و بالارفتن قیمتها گریبان مردم این کشورها را گرفته است.
انجمن فراوران گوشت انگلیس (British Meat Processors Association) هم به تازگی اعلام کردخروج انگلیس از اتحادیه اروپا، موانعی بر سر ورود کارگران مهاجر و بازرگانی با اتحادیه اروپا فراهم آورد که بر مشکلات انگلیس افزوده است.
این انجمن اعلام کرده برگزیت موجب شده است کارگاههای فراوری گوشت با کمبود ۱۰ تا ۱۵ درصدی نیروی کار مجرب در این بخش روبرو شوند.
انجمن تولید کنندگان مرغ در انگلیس نیز اعلام کرد بهای دان مرغ در این کشور، در مقایسه با سال ۲۰۱۹ میلادی، ۷۵ درصد بیشتر شده است و به همین علت، شماری از مرغداری ها، تولید تخم مرغ را کنار گذاشته اند و همین موجب افزایش جهشی قیمت تخم مرغ در این کشور شده و قیمت ان را به بالاترین میزان در دهههای اخیر رسانده است.
با اینکه افزایش بهای تخم مرغ تقاضا برای خرید و مصرف ان را کاهش داده است، کمبود تخم مرغ دربرخی فروشگاههای انگلیس همچنان گزارش میشود و فروشگاههایی که با کمبود عرضه مواجه اند برای تخم مرغ محدودیت فروش وضع کرده اند.
روزنامه ایندیپندنت پیشتر نوشت: براورد میشود در اوایل سال جاری میلادی، تورم بهای مواد غذایی در انگلیس به ۱۹ درصد برسد.
بنا به گزارش مرکز ملی امار انگلیس تورم در این کشور از تابستان سال گذشته میلادی به بالاترین میزان در بیش از چهل سال اخیر رسیده است.